Грижа за зъбите

Зъбни душове

Зъбни душове

Продукти за избелване на зъби

Продукти за избелване на зъби

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Категории
Цена
  • От До
  • 1,00 лв. - 109,00 лв.

49 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

49 резултата

Правилната грижа за зъбите в голяма част от населението е проблем, който се вижда по състоянието на усмивката им. Спазването на елементарна устна хигиена би могло да промени това състояние и по-долу накратко ще дадем някои препоръки и ще представим конкретни продукти.

Защо грижата за зъбите е необходимост

Редовното миене на зъбите е необходимо за профилактика на редица заболявания, засягащи устната кухина и човешкия стомашно-чревен тракт. Възникналите прогресиращи проблеми в устата водят до нарушаване на зъбния емайл, поява на инфекции и нарушаване на дъвченето. От тук идват и проблемите със стомашно-чревния тракт, поради влошената преди това постъпила храна. Това е само малка част от възможните здравословни проблеми, които поради липсата на елементарна грижа, могат да възникнат.

Продължителната липса на миене води до образуване на чувствителни към студено и топло зъби, задържане на храна около тях и образуване на мека плака, причиняваща развитие на кариес, лош дъх, възпаление и разкървавяване на венците.

Как да миете зъбите си за блестяща усмивка

За приятен дъх и максимално елиминиране на бактериите е необходима редовната орална грижа и миене. Така се отстранява плаката, отлаганията от храна и се елиминира средата за развитие на бактерии и инфекции. За целта, има значение каква четка се използва, как се движи в устната кухина, каква паста използвате и т.н.

Движението на четката трябва да е вертикално, което помага за по-ефективното отстраняване на натрупалата се между зъбното пространство храна и плака. Движенията се прилагат по цялата дължина на горната и долната челюст.

Стъпките за правилно поддържане на зъбите:

  1. подготовка на четката – преди всяко миене се изплаква с хладка вода.

  2. нанасяне на пастата – количеството трябва да е колкото грахово зърно. Твърде много паста причинява много пяна и трудности с измиването.

  3. почистване на всяка четвърт от челюстта – отделяйте по около 30 сек. за всяка половина от горната и долната челюст.

  4. ъгълът на четката да е 45 градуса – само така се постига оптимален ефект.

  5. накрая почиствайте езика от хранителни остатъци с грапавата част на четката.

  6. изплакнете с вода или стягащ венците разтвор.

Какви продукти за грижа предлага 4sales

Гамата от стоки за правилна грижа на устната кухина е твърде разнообразна и тук ще откриете всичко необходимо. В онлайн магазина са достъпни различни продукти, като зъбни душове, вода за уста, освежаващи спрейове, електрически прибори за миене, детски принадлежности и избелващи пасти на евтини цени.

Най-продавани

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл