Преносими батерии за телефони

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 10,00 лв. - 77,00 лв.

20 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

20 резултата

Съвременните мобилни устройства, като смартфоните и таблетите, започват да стават все по-производителни. Всичко това повишава консумацията, времето за автономна работа намалява, а се увеличават негативните мнения. Тук алтернативно решение са външните батерии. Сега ще разберем какво представляват и какви мощности са достъпни. Какви са особеностите при първото зареждане, след като я купим?

Какво са външните батерии

Това са вид акумулатори, имащи способността да акумулират определено количество електроенергия и да я отдават на по-късен етап. Така, те позволяват зареждането на други по-маломощни акумулатори, както и лесното пренасяне от едно място на друго. Съвременните външни батерии, наричани още Power Bank или Банка за Мощност, в зависимост от капацитета, могат да притежават един, два или цели три USB порта, позволяващи едновременно презареждане на няколко мобилни устройства.

Те много се различават по своя дизайн и големина. В отделни случаи, притежават или няколко на брой светлинни индикатора, или имат дисплей, изобразяващ процента на остатъчния заряд. Презареждането им става посредством 5V зарядно устройство и подходящ свързващ кабел с micro-USB или Type-C конектор. Коя все пак е основната особеност, на която трябва да обърнем внимание, когато правим своя избор на външни батерии за телефони?

Мощности

Основният показател при избора на Power Bank е нейният капацитет или мощност. Какво е капацитет ли? Представете си различни по-вместимост съдове за вода - единият може да побере по-голямо количество течност, а другият по-малко. Същото е и при външните батерии, но те акумулират електроенергия. И тук идва голямото “Но” - високо-капацитивните банки за мощност се отличават със своите големи размери и тегло.

По време на избора, трябва да се ръководите от потребностите си. Например, ако рядко Ви се налага да използвате външни батерии за презареждане на мобилното си устройство, то по-добре си вземете модел с малък капацитет. Ако обаче често пътувате и използвате мобилни устройства, като таблет и смартфон и трябва едновременно да ги зареждате, то със сигурност трябва да изберете капацитет не по-малък от 20 000 mAh.

Какво трябва да знаем при първото зареждане

Искате ли закупената от Вас нова външна батерия за телефон да поддържа дълго време своя голям капацитет и да Ви служи безпроблемно? Ето правилата, които трябва да следвате за това:

  1. Когато закупите своя Power Bank, първото зареждане непременно да е до 100% и за около 12 часа.

  2. Когато пълният капацитет е достигнат, направете 2-3 пълни зарядно-разрядни цикъла.

  3. Винаги зареждайте съвременните Li-Ion акумулатори до 100% и не прекъсвайте зарядния цикъл по-рано.

Ако искате да получите оригинални и качествени предложения на най-добрите цени, както и да получите професионална консултация относно избора, заповядайте в онлайн магазин 4sales.bg.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл