Детски шейни

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 6,00 лв. - 393,00 лв.

19 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

19 резултата

Зимата наближава, а с ниските температури и дъждовното време, вероятността от натрупване на сняг все повече се увеличава, което пък е повод за радост и забавления на снежната пързалка с модерните детски шейни чук и гек. Какво представляват те и лесни ли са за сглобяване? Какви модели съществуват и кои от тях са най-популярни, безопасни ли са?

Лесно ли се сглобяват шейни чук и гек

Това са предимно модерни пластмасови средства за пързаляне и забавление в снега, познати още от 90-те години, когато на притежаващите ги хора се гледаше като на късметлии. Съвременните чук и гек шейни са двуместни, тъй като са с издължена назад седалка, позволяваща сядането на двама човека един зад друг. Особеното при тези прибори за деца са техните странични две ски и средната единична, която е подвижна и е свързана с кормило, позволяващо определяне на посоката на движение.

За да е възможно намаляване на обема на зимната шейна, тя се продава в разглобено състояние, чийто отделни части пристигат в комплект. Сглобяването значително се улеснява поради наличието на специална схема, указваща стъпка по стъпка как и къде се съединяват отделните елементи. Важно условие е доброто притягане на винтовете и гайките, така че конструкцията да стане стабилна и здрава. Това до голяма степен ще гарантира и безопасността при пързаляне.

Кои са най-предпочитаните модели

Традиционно в раздела на онлайн магазин 4sales се предлагат различни видове шейни, но най-предпочитани сред тях си остават двуместните и изключително модерни модели чук и гек. От гледна точка на материала, от който са изработени, най-предпочитани са пластмасовите модели, поради техните по-ниски цени и съответно ниско тегло, позволяващо лесното изкачване по пистата.

Безопасни ли са

Характерното за чук и гек шейните за двама е тяхното по-голямо разстояние между двете странични ски, което осигурява устойчивост от преобръщания, дори и при стръмни спускания. Обикновено, основната конструкция им е метална и плътна, което ги прави здрави и издръжливи на натоварвания, дори и когато се вози човек с наднормено тегло. Въпреки това, във всеки един случай: 

  • Трябва да сме предпазливи и да не се предприемат рисковани и високоскоростни спускания;

  • Не бива да се изпуска управлението;

  • Да се поддържа умерена скорост при периодично натискане на спирачките, ограничаващи увеличението на скоростта;

  • Преценявайте терените за спускане и избирайте тези, които са почистени и липсват наблизо дървета.

За поръчки и допълнителна информация, в работни дни можете да ни пишете и с радост ще съдействаме при оформяне на поръчките, организиране на доставките и при необходимост от правилен избор на шейна. Правим редовни разпродажби и промоции, така че следете ни за изгодни покупки.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл