Ултравиолетови лампи за дезинфекция

Категории Категории
Всичко за дома(1706)
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 24,00 лв. - 159,00 лв.

13 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

13 резултата

На фона на пандемичната обстановка, ултравиолетовата светлина или UV лампите днес са повече от актуални и в следващите редове ще разберем защо. Ще разгледаме техните особености и за какво се използват! Ще видим, могат ли да ни защитават от вирусите, бивайки бактерицидни и да се използват за стерилизация на течности, какви видове са достъпни в онлайн магазин 4sales.bg?

Какво представляват

Това всъщност са излъчватели на ултравиолетово светлинно сияние с определена честота на работа. При нискочестотния спектър, светлината от този уред по скоро ни изглежда огнено червена, а при високочестотния - тя е синя. Ако честотата бъде още увеличена, тогава цветовата температура става лилава, а после напълно изчезва за човешкото око. Или в случая, вече имаме преминаване в ултравиолетовия спектър (UV).

Именно подобни източници са и разпространените днес UV лампи с голяма мощност. Въпреки това, на разположение са три основни диапазона на ултравиолетовата светлина:

  • UVA (A) - излъчва в диапазона 400-320 nm. Проникването в дълбоките слоеве на живите тъкани е минимално. При умерено излагане, укрепва имунитета и стимулира производството на витамин D;

  • UVB (B) - излъчва в диапазона 320-280 nm, прониква в горните слоеве на живите тъкани и има способността да извършва структурни промени. Тоест, при прекомерно излагане, може да причини сериозни радиационни изгаряния на кожата, но унищожава вирусите и бактериите;

  • UVC (C) - дължината на вълната е 280-100 nm. Това е най-късата вълна и най-опасната за живите същества и миниатюрните микроорганизми .

За какво са подходящи

Съвременните UV лампи могат да излъчват изкуствена ултравиолетова светлина във всички описани по-горе спектри. Въпреки това, предимно са разпространени моделите от тип А, които са газоразрядни и се нуждаят от допълнителен мрежов баласт, чрез който да се захранват. Съвременните UV лампи за облъчване се използват в различни области. Например, намират приложение във втвърдяването или втечняването на някои синтетични бои, лакове, пластмаси. Също, ултравиолетовата светлина от това устройство намира приложение и в проверката на валидността на съвременните банкноти или в криминалистиката, за наличие на следи от кръв.

UV лампите намират значително приложение в случай на липса на естествена слънчева светлина, която е в спектъра на UVA. Тя стимулира производството на витамин D, подобрява човешкия имунитет и придава на кожата, характерния кафеникав тен. Често, ултравиолетовите лампи се използват и за дезинфекция, имайки способността да унищожават вирусите и бактериите във въздуха и водата. Антибактериалните решения в магазините днес светят в диапазона B и C, а в допълнение, имат и излъчвател на озон, който действа като допълнителен дезинфектант.

Защо да купите от 4sales.bg

Защото при нас ще откриете висококачествени LED UV лампи в различен размер на евтини цени, за стерилизация на въздуха и водата, както и за дезинфекция на цели помещения. Не се чудете как да дезинфекцирам вкъщи или да облъчвам болестотворните микроорганизми. Заповядайте в специализирания раздел и направете най-добрия за Вас избор за подобен домашен мощен уред за лъчение, който ще ви даде професионален резултат с високо качество. В случай, че се затруднявате, свържете се с нас! Очакваме Ви!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл