Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Слънчеви панели

Съдържа 15 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Соларните панели, като алтернативен и екологичен източник на енергия, през последните години придобиха огромна популярност в нашата страна и стават все по-модерни. Нека видим по-подробно как работят и спецификите при монтажа им.

Как работят соларните панели?

Предназначението им е да преобразуват светлинните лъчи, падащи върху тях, в електричес...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Соларните панели, като алтернативен и екологичен източник на енергия, през последните години придобиха огромна популярност в нашата страна и стават все по-модерни. Нека видим по-подробно как работят и спецификите при монтажа им.

Как работят соларните панели?

Предназначението им е да преобразуват светлинните лъчи, падащи върху тях, в електричество. Те се състоят от малки по размер клетки - фотоелементи, създадени от силиций. Той е разположен между два токопроводящи слоя и всеки от атомите му се съединява със съседните четири силни връзки, които държат електроните на място, така че токът да не може да тече.

За да се получи ток се използват два различни слоя от силиций:

  • N тип - съществува излишък от електрони;

  • P-тип - допълнително място за електрони (дупки).

Когато двата типа силиций се свържат, електроните могат да преминават през P-N прехода, оставяйки положителния заряд от едната страна, а отрицателния от другата.

Стандартният фотоелемент номинално произвежда около 0,5V напрежение, но при последователното комбиниране на много на брой клетки, напрежението става значително по-голямо.

Свързване и монтаж

Позиционирането на слънчевите панели може да е под ъгъл, хоризонтално или да са свободностоящи. В първия случай този приемник се монтира върху специална конструкция, благодарение на която той издържа на различните метеорологични условия - духане на вятър, дъжд или сняг. Във втория се намират директно върху покривната конструкция. В третия случай, те се поставят на покриви с всякаква големина и форма. Важно е също внимателно да се четат и спазват инструкциите на производителя. Така вкъщи ще имате малка електроцентрала, която дори може да захранва вашето парно, осветлението в каравана или градински лампи.

Изключително важно е внимателно да се прецени мястото за монтажа за по-голяма функционалност, за да не попадат елементите в сянката на сгради или дървета и възможно най-продължително време да се осветяват. Свързването на отделните компоненти е последователно. Те трябва да са лесно достъпни, за да се почистват от снега например.

Икономичност

И ето, че стигнахме до най-важната част, а именно защо са толкова популярни не само у нас, а по цял свят. Те ни спестяват пари от сметките за електроенергия и за топла вода. Това се случва, защото получената енергия от слънцето е безплатна. То ни го дава във вид на евтин дар, така че придобивайки подобна система веднъж, Вие вече започвате да печелите, като икономисвате от сметки. Вероятно си казвате, че ще изискват някакво време от вас, за да ги обслужвате?! Грижата за тези електрически консумативи е минимална:

  • Достатъчно е само да ги забърсвате от натрупалата се прах за по-голяма ефективност;

  • Също така, те започват да работят мигновено, веднага след като бъдат осветени и произвеждат електричество или пък топлят вода през целия ден. До залязването на слънцето работят на пълна мощност;

  • Системата е абсолютно безшумна, защото в нея няма движещи се механични компоненти за генериране на шум;

  • Тя е с изключително дълъг експлоатационен период (около 25 години).

Както забелязвате, напълно оправдано е придобиването на подобна инсталация, а ние ще Ви я предложим с гаранция, на изключително достъпни цени и с гарантирано високо качество на всяка марка. В онлайн магазина 4sales.bg имаме достатъчно различни разновидности, за да намерите точно тази, която да отговаря максимално на нуждите и условията Ви. При нужда от консултация за мощен и качествен продукт, свържете се с нас.

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.