Четки за събиране на косми

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 4,00 лв. - 24,00 лв.

14 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

14 резултата

Защо са важни четките за косми за вашите домашни любимци?

Разресването на вашия домашен любимец може да е ужасно скучна задача за вас, но редовното разресване косъмче по косъмче предотвратява заплитания в козината, които по-късно са доста трудни за премахване. Четките за косми са не само удобни за вас, но и за вашия любимец, тъй като те разпределят естествените масла от кожата на животното и премахват излишната козина, преди тя да полепне по дрехите и мебелите в дома ви и да прекарате часове в почистване.

Артикулите се предлагат в различни стилове и визии. За да разберете кой тип нова четка е най-подходящ за любимеца ви, първо определете неговия тип козина. 

  • Гладка – този тип козина се състои от къси косми, без подкосъм. Породи, имащи подобна козина, са булдог, далматинци, бостънски териери, добермански пинчери, хрътки и други;

  • Двойна – тук козината се състои от два слоя – външните косми са по-дълги, а в основата има по-къси, обикновено вълнести и меки. Такива породи са голдън ретривър, лабрадор ретривър, австралийски овчарки и други;

  • Дълга – долгокосместите породи могат да имат копринено гладка или груба козина. Такива породи са йоркширски териер, ши-тцу, афганистанска хрътка и други;

  • Къдрава – тези породи трябва да се четкат редовно, за да се предотврати заплитане. Подобни породи са пудели, бедлингтън териер, френска болонка и други. Разресвайте ги често, за да няма полепнали косми по вашия диван и текстил.

За да избегнете дразнене на кожата, изберете подходящия продукт за вида козина на вашето животно и избягвайте прекомерното разресване и натиск. Освен че качественото разресване води до по-добра хигиена на животното, то има и допълнителни предимства. Редовното четкане дава възможност на стопаните да докосват пухкавия си приятел навсякъде, което може да помогне за ранното идентифициране на възможни здравословни проблеми. 

Какво ще откриете във 4sales?

В нашия онлайн магазин ще откриете множество предложения за четки за косми на ниски цени и в различен размер, така че не се колебайте да направите поръчка. Ако сте собственик на куче, вероятно вече сте наясно, че редовното разресване е работа на пълен работен ден. За да си спестите часове, се снабдете от нашия сайт с кучешки аксесоар за събиране на козина, така ще се справите бързо. Избирайте между фин гребен, четки в различни форми в други аксесоари в комплект – със заоблени и не заоблени зъбци, както и меки каучукови ръкавици, които ще направят задачата ви ужасно лесна. Подбрали сме артикули, които са подходящи за типа козина на вашата котка и които са на промоция.

Ежеседмичното четкане е идеално за всички домашни любимци, особено за породи със средна и дълга козина. Ако се пропуска, с течение на времето възлите стават все по-големи и се доближават все по-плътно към кожата, като при екстремни обстоятелства могат да причинят много здравословни проблеми. Това може да доведе до скъпи сметки за ветеринарен лекар или професионален фризьор. Ако прекарате малко време в компанията на любимеца си днес, утре ще си спестите доста главоболия.

Как безпроблемно да се случи четкането?

Техниката също е от голямо значение за финалния резултат от обирането на космите. Разделете козината на малки участъци, четкайте космите от кожата до края на косъма с лек натиск. Бъдете внимателни – кожата на животното е по-чувствителна, отколкото бихте предположили. Четкането трябва да бъде приятно изживяване както за вас, така и за него. Ако то се страхува от четката, започнете бавно, като правите само няколко нежни разресвания. Стимулирайте доброто поведение на домашния си любимец, поднасяйки му лакомства, когато приключите. Поставете животното на стабилна повърхност. Съхранявайте четката в специален контейнер за по-добра хигиена. Имайте и една във вашия автомобил.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл