Професионални дронове

19 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

19 резултата

Дроновете стават все по – често използван начин не само за забавление, но и като част от бизнеса. Ето защо освен стандартните дронове, при които пилотирането е забавление, а заснемането на видео клипове част от него има и още една категория – професионални устройства. За разлика от обикновените дронове, професионалните такива имат специфична насоченост към хора, които знаят как да използват множеството функции в тях.

С какво са по-различни професионалните дронове от останалите

професионални дронове

Професионалните дронове се отличават значително от тези, създадени за забавление. Първата и най – видима разлика е цената, а след нея идват и всички останали. Параметрите на професионалните дронове са изключително високи, както и материалите им на изработка и функции на работа. Камерите на професионалните дронове както и техните параметри на изображение, както и възможности за предаване на различни стилове и ъгли на заснемане ги правят много по – функционални от обикновените.

Именно поради тази причина професионалните дронове се използват от много фотографи и оператори, както и от агенти за недвижими имоти, в селското стопанство, за картографиране и геодезия. Възможностите за добавяне на големи SD карти с капацитет достигащ и до 128 GB позволяват професионално изпълнение на всяка една задача свързана с правене на снимки или видео.

Разбира се съобразно с екстрите, варират и цените, но качеството на професионалните дронове е доста по – високо от това на обикновените такива.

Какво представлява FPV функция

Функцията FPV или First-person view е специфичен начин на предаване на картината от първо лице. При функцията FPV на професионалните дронове камерата предава в реално време това, което се вижда пред нея. Тази технология се използва много често при пилотно радиоуправление на въздухоплавателно средство, като създава чувството, че управляващият е вътре в машината.

Използване на професионални дронове

На практика професионалните дронове може да се използват във всякакви насоки. Едно от най – честите им предназначения е за правене на снимки и заснемане на видео. Много професионални фотографи ги използват за направата на снимки и видео с отличително високо качество и максимална резолюция.

Камерите, които притежават дроновете от този клас се отличават с 12 MP и изображения в ултра HD. Тези екстри ги правят страхотни за заснемане на различни например екстремни преживявания или трудно достъпни местности.

Много брокери на недвижими имоти прибягват до използването на подобни технологии. От една страна е трудно да се предаде красотата на скъп имот само с няколко снимки, от друга – едно вдъхновяващо видео с ултра висока резолюция може много по – лесно да накара клиента да купи нещо, дори и да е над планирания бюджет.

Професионални дронове се използват вече нерядко в рекламната и филмовата индустрия за да се предложи оптимално завладяващ образ и цялостно представяне на продукта.

С напредването на технологиите професионалните дронове стават все по – добри помощници в селското стопанство за например наблюдението на посевите, оценка на културите, почвен и теренен анализ и други.
Картографиране и геодезия са част от другите насоки, в които се използват професионалните дронове. Специалистите ги използват за да картографират различни участъци от земята, особен в трудно достъпни терени.

Събраните изображения и видеоклипове могат да бъдат превърнати в 3D модели, контурни карти и други.

Охрана и опазване на обществения ред е още един от терените, на които стъпват професионалните дронове.

Спортни събития. През миналата година германски футболен отбор използва дрон за заснемане на своите тренировки, за да може след това да се анализират движението на играчите по терена и разпределянето на пространствата.

Подходящи ли са за заснемане на събития

Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Спортът и спортните състезания със сигурност са едно от местата, на които е много удачно да се тества заснемането на събитие. Високата резолюция на камерата и опциите за насочване и снимане на видео с отличително добро качество правят професионалните дронове страхотен начин за заснемане на различни събития.

Въпреки това е добре да се подбере устройство, което може да лети по – високо и няма да пречи на участниците в събитието, рискувайки някои от тях да пострада при инцидент с дрона.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл