VR очила за виртуална реалност

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 19,00 лв. - 480,00 лв.

8 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

8 резултата

Виртуалната реалност позволява на потребителя да се потопи в любимото си видео, филм, сайт или игра, използвайки само мобилен телефон. Очилата за виртуална реалност или познати още като 3D очила са страхотен подарък за всички почитатели на новите технологии, които искат да изживеят уникално и незабравимо пътешествие все едно са присъствали физически на ново място или са реални участници в случващото се, докато в същото време са пред екран. И всичко това с натискането на един бутон.

Иновативните и лесни начини за управление на 3D очилата позволяват контрол както с мишка, джойстик контролер или кормило, така и само с докосване. Различните начини на свързване – например посредством Bluetooth ги правят съвместими с почти всички мобилни телефони на пазара.

За какъв тип устройство за подходящи очилата за виртуална реалност

Главното нещо, което е необходимо за функциониране на 3D очилата е мобилен телефон. За него има специално място, на което се монтира. В зависимост от модела на очилата за виртуална реалност те може да се използват както само с определена марка мобилни телефони, така и с всички.

Преди покупка на подобно устройство е най – добре да се направи справка в неговите технически характеристики дали поддържа съответния мобилен телефон или не. Същото важи и за размера на мобилния телефон. Повечето модели са съвместими с устройства с различни размери като от вътрешната страна се регулира пространството според големината на телефона.

Как функционират очилата за виртуална реалност

Подобно на всички електронни устройства и очилата за виртуална реалност работят със захранване. При някои модели е възможно зареждането да се извършва паралелно с работата на очилата.
След поставяне на мобилния телефон в обозначеното място на шлема или каската, 3D очилата се поставят върху главата. Самите очила блокират достъпа до външния свят посредством плътните текстилни ленти отстрани.

Така потребителят остава потопен само и единствено във виртуалната реалност на мултимедията, карайки го да се чувства част от нея.

Безопасни ли са за хора с нарушено зрение

Тъй като технологията на очилата за виртуална реалност работи основно с очите и възприятието на образи, не е препоръчително хора с нарушено зрение да използват подобни приспособления, без консултация с лекар. В зависимост от типа на зрителното нарушение има специфични заболявания, при които виртуалната реалност далеч не е препоръчителна. Задължително е консултиране с лекар, при желание за закупуване на подобен вид очила.

Какви технически характеристики имат

Подобно на всички други електронни джаджи и компютри и тук не липсват различни параметри на този мощен продукт. Тук характеристиката цена също играе роля, но има много модели, които са удобни, тъй като са съвместими с всякакви устройства, като в същото време са доста изгодни, тъй като могат да бъдат открити евтини модели онлайн. Какво може да отличава очилата за виртуална реалност освен цената?

Ами много други параметри:

  • Параметри на лещите;

  • Метод за виждане: Пълно потапяне

  • Съвместими устройства. Тук е най – добре да се провери конкретния модел на смартфона, който ще се използва в очилата. Много от производителите на телефони имат и устройства за виртуална реалност. Все пак за доста по – ниска цена може да се намери универсално устройство, което работи не само с една марка телефони, но с няколко различни;

  • Съвместими системи. Обикновено са IOS, Android, Windows, но може да има и модели, които работят само с една от трите;

  • Издръжливост на батерията;

  • Начин на управление;

  • Функционалности. Дали са само за гледане на видео или стават и за игри;

  • Размери, дисплей, цветове и т.н. Зависи от конкретния модел.

Подходящи ли са за деца

В световен мащаб липсват изследвания дали и как влияят очилата за виртуална реалност върху децата. Въпреки това не е желателно ползването на подобни устройства особено при по – малките. Подрастващият организъм е много чувствителен към промените в околната среда, така че най – добре е да се спазват изискванията на производителите

И ако върху очилата пише, че не са подходящи за деца под например 13 години или повече, то това изискване да се спазва. И тъй като дори при възрастните хора може да се получи чувство на гадене при продължително гледане с 3D очила е още по – важно да се внимава с тях при децата.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл