Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Челници и фенери за глава

Съдържа 51 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Челниците са отличен прибор за работа в тъмното, така че по-долу ще стане дума за техните особености и режими на употреба. Ще разберем основните им технически параметри и откъде да се сдобием с тях.

За какво се използват челници

Фенерът е незаменим помощник, не само в домакинството, но и на:

  • почивка в гората;

  • в планината;

  • на к...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Челниците са отличен прибор за работа в тъмното, така че по-долу ще стане дума за техните особености и режими на употреба. Ще разберем основните им технически параметри и откъде да се сдобием с тях.

За какво се използват челници

Фенерът е незаменим помощник, не само в домакинството, но и на:

  • почивка в гората;

  • в планината;

  • на къмпинг;

  • на риболов и т.н.

В тези случаи обаче, обикновено се налага ръцете ни да са свободни за извършване на определена дейност в тъмното. Ето защо тук на помощ идват челниците и тяхната специална конструкция за поставяне на главата.

По този начин пред нас се осветява пътя и получаваме по-добра видимост, а ръцете ни са освободени напълно. В същото време, светлината е насочена на там, на където завъртим главата си и винаги ще виждаме случващото се пред нас. Ето как, подобен миниатюрен прибор ще ни бъде от изключителна полза в тъмното.

Мощни челници

Вид на крушките

Използван често за подземна работа, той е наричан още миньорска лампа, представляваща акумулаторен LED фенер с множество предимства, пред конвенционалните си аналози. Например, светодиодните осветителни тела са значително по-малък консуматор на ток от моделите с нажежаема жичка, те са по-дълготрайни и генерират значително по-ярко сияние.

Яркост

Силата на светлинния поток се определя според целите на употребата.  Ако купувате устройството за ремонтни дейности или четене на книга, то е нужен модел с по-ниска яркост, като например 10-20 лумена. За дома и за гаража заложете на стандартния показател от 20-40 лумена, а при осветление на открити пространства, къмпинг или походи, 40-150 лумена ще са напълно достатъчни. За полицейска, охранителна, пожарна дейност, заложете на 150+ лумена.

Време на осветяване

То зависи от капацитета на вградената акумулаторна батерия и консумираната електроенергия от използваните диоди. Колкото те са повече на брой и излъчват по-голям светлинен поток, толкова по-бързо ще изхабяват заряда. Например, ако има режим за червена светлина, той изисква значително по-малко ток и разбира се, ще свети по-дълго, а също е подходящ за четене на книга или търсене на вещи в килера. Приблизителното средно време за безотказна употреба с едно презареждане е около 24 часа.

Режим на работа

Обикновено, по-професионалните решения притежават специални вградени функции, като стробоскоп и SOS сигнал чрез морзовата азбука и присветване. Така е възможно привличането на вниманието при екстремна или извънредна ситуация. Съществува и опция за пестене на енергията, чрез намаляване на сиянието и съответно консумацията. Той е полезен ако се намирате в условия, при които светлината е важна за Вас.

Челници за глава

Обхват

Препоръчително е за постигане на по-голям диапазон на осветеност да се заложи на модел, притежаващ възможност за концентриране на светлинния лъч в определена отдалечена точка. Нейната далечина ще зависи от мощността на светодиодите в прибора и колкото тя е по-голяма, толкова диапазонът на осветление ще се увеличава.

Ако желаете да се сдобиете и Вие с висококачествено осветително решение за глава, заповядайте в специалната категория на онлайн магазин 4sales.bg, където да направите сравнение с множество различни видове акумулаторни LED фенери на евтини цени. Само при нас получавате отлично клиентско обслужване, професионални консултанти за съвети в избора и бързи доставки с гаранция на продуктите. Заповядайте!

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.