Челници и фенери за глава

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 0,00 лв. - 63,00 лв.

53 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

53 резултата

Челниците са отличен прибор за работа в тъмното, така че по-долу ще стане дума за техните особености и режими на употреба. Ще разберем основните им технически параметри и откъде да се сдобием с тях.

За какво се използват челници

Фенерът е незаменим помощник, не само в домакинството, но и на:

  • почивка в гората;

  • в планината;

  • на къмпинг;

  • на риболов и т.н.

В тези случаи обаче, обикновено се налага ръцете ни да са свободни за извършване на определена дейност в тъмното. Ето защо тук на помощ идват челниците и тяхната специална конструкция за поставяне на главата.

По този начин пред нас се осветява пътя и получаваме по-добра видимост, а ръцете ни са освободени напълно. В същото време, светлината е насочена на там, на където завъртим главата си и винаги ще виждаме случващото се пред нас. Ето как, подобен миниатюрен прибор ще ни бъде от изключителна полза в тъмното.

Мощни челници

Вид на крушките

Използван често за подземна работа, той е наричан още миньорска лампа, представляваща акумулаторен LED фенер с множество предимства, пред конвенционалните си аналози. Например, светодиодните осветителни тела са значително по-малък консуматор на ток от моделите с нажежаема жичка, те са по-дълготрайни и генерират значително по-ярко сияние.

Яркост

Силата на светлинния поток се определя според целите на употребата.  Ако купувате устройството за ремонтни дейности или четене на книга, то е нужен модел с по-ниска яркост, като например 10-20 лумена. За дома и за гаража заложете на стандартния показател от 20-40 лумена, а при осветление на открити пространства, къмпинг или походи, 40-150 лумена ще са напълно достатъчни. За полицейска, охранителна, пожарна дейност, заложете на 150+ лумена.

Време на осветяване

То зависи от капацитета на вградената акумулаторна батерия и консумираната електроенергия от използваните диоди. Колкото те са повече на брой и излъчват по-голям светлинен поток, толкова по-бързо ще изхабяват заряда. Например, ако има режим за червена светлина, той изисква значително по-малко ток и разбира се, ще свети по-дълго, а също е подходящ за четене на книга или търсене на вещи в килера. Приблизителното средно време за безотказна употреба с едно презареждане е около 24 часа.

Режим на работа

Обикновено, по-професионалните решения притежават специални вградени функции, като стробоскоп и SOS сигнал чрез морзовата азбука и присветване. Така е възможно привличането на вниманието при екстремна или извънредна ситуация. Съществува и опция за пестене на енергията, чрез намаляване на сиянието и съответно консумацията. Той е полезен ако се намирате в условия, при които светлината е важна за Вас.

Челници за глава

Обхват

Препоръчително е за постигане на по-голям диапазон на осветеност да се заложи на модел, притежаващ възможност за концентриране на светлинния лъч в определена отдалечена точка. Нейната далечина ще зависи от мощността на светодиодите в прибора и колкото тя е по-голяма, толкова диапазонът на осветление ще се увеличава.

Ако желаете да се сдобиете и Вие с висококачествено осветително решение за глава, заповядайте в специалната категория на онлайн магазин 4sales.bg, където да направите сравнение с множество различни видове акумулаторни LED фенери на евтини цени. Само при нас получавате отлично клиентско обслужване, професионални консултанти за съвети в избора и бързи доставки с гаранция на продуктите. Заповядайте!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл