Осветление

Крушки за ксенон

Крушки за ксенон

Лед крушки за автомобили

Лед крушки за автомобили

LED дневни светлини за автомобили

LED дневни светлини за автомобили

Халогенни крушки

Халогенни крушки

Халогенни фарове

Халогенни фарове

ЛЕД прожектори

ЛЕД прожектори

Led фенери

Led фенери

LED ленти

LED ленти

LED барове

LED барове

Изчисти

Филтри

Затвори
Категории
Цена
  • От До
  • 1,00 лв. - 193,00 лв.

374 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

374 резултата

Изкуствената светлина все повече намира приложение в съвременния свят - за осветление на помещения, на охранявани обекти, улици, гаражи, кола... Източниците на осветление също вече са доста разнообразни и дори по марка, те могат да бъдат използвани още като заден и преден аксесоар, и става трудно да се ориентираме кой тип да изберем. Трудно е ако не сме информирани добре, за това сега ще се опитаме да Ви подготвим за правилната селекция на качествен и нов продукт.

Какви видове източници на осветление има?

В следващите редове ще изброим най-разпространените разновидности и ще ги опишем накратко, за да можете да добиете обща представа за техните конструктивни особености:

  • Лампи с нажежаема жичка - представлява две отделени на разстояние (около 3 см) една от друга клеми, свързани помежду си с волфрамова спираловидна жичка. Под въздействие на електрическото напрежение тя се нагрява и отделя топлинна и светлинна енергия. Всичко това е покрито със стъклена колба;

  • Халогенни крушки - аналогична на по-горната конструкция, но с наличието на инертен газ в колбата, забавящ разрушителния процес на спираловидната жичка, увеличаващ експлоатационния период и светлинната яркост;

  • Ксенонови лампи - тук също имаме стъклена колба с различни размери и форма, във вътрешността на която е инжектиран газ ксенон под определено налягане. Конструкцията се състои от два близки един до друг електрода, между които след подаване на висок волтаж (около 25 000 V) се образува електрическа дъга, която в средата на газ-ксенона започва да гори и образува ярка светлина. Ксеноновите лампи са предпочитани от всеки автомобилен фен, тъй като са особено подходящи като осветление за фар и мигач, особено подходящи за мъгла с кристален завършек;

  • LED крушки - това са всъщност най-съвременните и към момента последно поколение осветителни елементи. Те могат да са значително по-миниатюрни от горните си аналози, по-икономични и в същото време ги превъзхождат по светлинна яркост. Представляват малки кристали, способни да излъчват приятно за окото сияние.

Осветление за автомобилЛампички за кола

Кой от видовете да изберем?

Подборът на определен тип е строго индивидуален и той зависи от условията и предпочитанията на клиента. За дома например, често предпочитани са луминисцентните тела или халогените. Те са значително дълготрайни, достъпни по цена и излъчват близко до дневното сияние.

За външно ползване често се прибягва до LED решенията, поради голямата им яркост, а при автомобилите предпочитани са ксеноните. Те се захранват със специално устройство (баласт), произвеждащо на изхода си високо напрежение.

Какво Ви очаква във 4sales.bg

При нас в онлайн магазина ще откриете всички от гореописаните модели на атрактивни цени и с високо качество, кажете стоп на неефективните продукти. В случай на проблеми с работата на сайта, намирането на определен комплект или вид или с процеса по поръчка се обърнете към наш експерт безплатно и той ще Ви съдейства.

При нас можете да изпробвате покупката си и в случай на нужда да я подмените с друга. Сайтът ни автоматично се нагажда с размерите на екрана на устройството Ви и позволява пазаруване дори и през смартфон и таблет в движение. Очакваме Ви!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл