Контролери за соларни панели

12 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

12 резултата

Соларният контролер е неотлъчен компонент от цялостната фотоволтаична система с висока мощност. Защо е необходим при този тип захранване и какви са предимствата му ще разберем в следващите редове.

Какво представляват соларните контролери?

Това са устройства, които не е нужно да свързвам с кабел или адаптер, контролиращи зарядно-разрядните цикли на акумулаторите. Така те удължават експлоатационния им период и запазват максимално дълго време високите показатели на галваничния елемент. Те спомагат също за прецизната консумация на натрупалия се обикновен заряд и защитават батерията от съществуващите рискове за нейната повреда.

При липса на каквото и да е осветяване на соларните компоненти, контролерът се намира в т.н. “спящ режим”, в който той бездейства. След появата на слънчевите лъчи, той остава в същото си състояние, докато напрежението от панелите не достигне 10V в допълнителен електрически еквивалент. Тогава уредът ще се “събуди” и ще възобнови зареждането на акумулатора ако е необходимо.

Какви защити имат?

Например, при достигане на максимален заряд, устройството колектор автоматично ще изключи електроподаването към батерията с голям капацитет, подобно на реле на бойлер при достигане на нужната температура. Така ще я предпази от повреда и намаляване на нейния жизнен цикъл. При достигане на определен минимален процент от натрупалия се ток, уредът отново автоматично ще изключи консуматорите за да се избегне появата на аварии и повреди.

Вероятно забелязвате, че този акумулаторен компонент е от изключителна важност за правилното функциониране на цялостната фотоволтаична инсталация за електроенергия. Той оптимизира работния процес на всички прикачени към него елементи. Препоръчително е при избора да следите за правилните технически параметри.

Защо да купим от 4sales?

Защото внасяме само качествени регулатори на напрежението и ги предлагаме на значително ниски цени, предоставяйки на клиента:

  • бързи доставки на всеки евтин модул, без значение от местонахождението в страната;

  • компетентни консултанти с дълъг практически опит в областта за да получавате точна информация и най-важното - да правите правилните покупки на продукт, преминал качествен контрол;

  • добре зареден асортимент, за да имате голям спектър за избор, като всеки нов продукт е представен с изчерпателна характеристика;

  • дълъг период, позволяващ след покупката при желание да върнете стоката срещу възстановяване на заплатената сума;

  • възможност за преглед и тест на пратката от различен производител, преди нейното плащане;

  • добре оптимизиран сайт за пазаруване от всякакви мобилни устройства с гарантирано качество, включително и такива с малки по размер екрани;

  • подробни описания на всеки модел стока, за да получите максимална информация преди придобиване и да се запознаете с функционалните възможности на всеки модерен продукт.

Виждате колко много предимства имаме пред конкурентите и със сигурност ще останете доволни от покупката в онлайн магазина и ще се върнете отново. Ние пък Ви очакваме с нетърпение!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл