Диадеми

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 2,00 лв. - 49,00 лв.

20 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

20 резултата

Диадемите днес се използват не само за поддържане на косата, но и за красота. Какви видове обаче съществуват и кога и как е удачно да се носят? Кое ги прави толкова предпочитани и от къде можем да направим своя оригинален и правилен избор за нежна фиба, шнола или красив ластик за стилна опашка? Кой ще ни помогне? Нека видим отговорите на всички тези въпроси!

Видове диадеми за коса

Съвременните решения, чието основно предназначение е да държат косата назад, така че да не ни пречи в ежедневието днес са достъпни в различни видове. Всеки от тях може да се носи по различни поводи, за което ще стане дума малко по-долу в материала. Сега бихме искали накратко да изброим основните видове дамски диадеми за коса и да обясним какво представляват. Основно са достъпни във вид на:

  • корона - тя наистина е с дизайн, наподобяващ корона и е съставена от обща рамка, която просто се поставя на главата. Тази луксозна нова диадема придава величие и значително ще Ви открои от тълпата;

  • обръч - наподобявайки кръг, тя всъщност представлява полукръг, който се поставя вертикално на главата и притежава различни украшения;

  • венец - също представлява полукръг, който обаче е декориран с различни цветя и се поставя на главата, носейки се като модела тип корона, изключително подходяща сватбена диадема;

  • гребен - носи се когато има направена прическа и просто се поставя в някой кичур. Наистина наподобява гребен с определена декорация върху него: камъни, панделка, цветя и други украшения, идеална за всеки стил.

Различните видове диадеми за коса ако се подберат съобразно дрескода на съответното събитие и се комбинират с облеклото, подобен аксесоар може да изиграе съществена роля в цялостния стайлинг на жената.

За какви поводи са подходящи

Както вече се убедихте от по-горния раздел, разнообразието наистина е голямо, което вероятно се досещате, че може да служи за различни поводи и при липса на такива. Тоест, относно предназначението им за носене, основно можем да ги разделим на официални и неофициални. Първите са достъпни за специалните случаи и най-вече за сватби и събития от рода на мис България - там където се изисква по-елегантна визия.

Вторите са за ежедневно ползване и имат повече функционален характер отколкото декоративен. Тоест, неофициалните диадеми са предназначени да държат косата назад, така че да не Ви пречи докато вършите всекидневните си задачи. Те са по-елементарни конструктивно и в тях липсва декорацията.

Как може да се носят

Съществува неписано правило, гласящо, че диадемите за коса не бива да се носят в комбинация с къси рокли, което разбира се не е закономерност в модата. Както споменахме и в началото, този аксесоар трябва добре да бъде комбиниран с облеклото, за да създадете желания ефект. Ако организирате класическо събитие, вариантът тип обръч или гребен е добър избор. Ако обаче предпочитате екстравагантната и нестандартна визия е редно да се посъветвате със стилисти на онлайн магазин 4sales.bg, които спрямо повода и нуждата ще Ви предложат и най-добрата диадема на отлични цени.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл