Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

LED дневни светлини за автомобили

Съдържа 27 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

От няколко години вече е задължителна употребата на дневни светлини по време на шофиране. Защо те вече са задължителни и какво е предназначението им, как се монтират и консумират ли много енергия? Ще се опитаме да разберем още сега.

Предимство на дневните светлини за коли

Осветлението на пътя през деня е доказано, че предотвратява голям проц...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

От няколко години вече е задължителна употребата на дневни светлини по време на шофиране. Защо те вече са задължителни и какво е предназначението им, как се монтират и консумират ли много енергия? Ще се опитаме да разберем още сега.

Предимство на дневните светлини за коли

Осветлението на пътя през деня е доказано, че предотвратява голям процент от ПТП-тата. Това се дължи на по-значимата забележителност на автомобилите по време на движение. Както знаем, слънцето в различните интервали се намира на различни места и ъгълът му на осветяване постоянно се мени.

Понякога обаче се случва така, че то свети срещу нас и ни препречва голяма част от видимостта напред, което в определени ситуации може да доведе до инцидент. Представете си например, че трябва да дадете предимство на дадена кола, но слънцето Ви заслепява и Вие не я виждате - предпоставка за ПТП.

Да, но ако дадената кола е с включено дневно осветление, Вие ще я видите и ще предприемете нужните действия.

Монтаж

По-новите и съвременни автомобили пристигат до клиента с монтирани на тях подобни допълнения, но по-старите изискват тяхното отделно поставяне. Има обаче някои условия:

  1. Допълнителното осветяване през деня трябва да се включва, когато двигателя е в работно състояние.

  2. Да се изключва автоматично при светване на фаровете за мъгла.

  3. Не бива да се подават извън външните размери на колата.

Не бива да се намират на повече от 1500 мм или по-малко от 200 мм от земята, а разстоянието помежду им да е не по-малко от 600 мм. Обикновено се монтират на бронята или се използва радиаторна решетка с предвидени на нея оригинални отвори за целта. След това настъпва момента за свързването към електрическата инсталация.

В доста случаи, в комплекта пристига специално реле, превключващо системата в пълен автоматичен режим. Подаваното напрежение трябва да е 12V, след запалване на автомобила. Прегледайте предварително здравината на изолационната обвивка на кабелите и се постарайте да ги подсигурите срещу намокряне при шофиране в дъждовно време.

Издържат ли на климатични промени?

В голяма част от случаите вече осветлението през деня е изградено на базата на LED светодиоди, а те не са капризни към климатичните условия. В състояние са да работят на високи или ниски температури.

Хабят ли много енергия

LED диодите са изключително икономични и няма да натоварват по никакъв начин електрическата инсталация и алтернатора. Започват мигновено да светят, а излъчваният светлинен поток е изключително ярък и не е необходимо използването на много на брой отделни елементи.

Ако сте на път да изберете бъдещите си светлини за любимото превозно средство, заповядайте в онлайн магазин 4sales и разгледайте нашите предложения. Стараем се да поддържаме гамата си актуална и разнообразна, а цените най-добрите на пазара. В случай на затруднения и възникнали въпроси, свържете се с наш оператор и той ще Ви съдейства с експертни познания в областта и ще предложи най-доброто за вас решение. Очакваме Ви!

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.