Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

LED дневни светлини за автомобили

Съдържа 27 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

От няколко години вече е задължителна употребата на дневни светлини по време на шофиране. Защо те вече са задължителни и какво е предназначението им, как се монтират и консумират ли много енергия? Ще се опитаме да разберем още сега повече за всеки качествен модел.

Предимство на дневните светлини за коли

Led дневни светлини

Осветлението на пътя през деня е доказ...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

От няколко години вече е задължителна употребата на дневни светлини по време на шофиране. Защо те вече са задължителни и какво е предназначението им, как се монтират и консумират ли много енергия? Ще се опитаме да разберем още сега повече за всеки качествен модел.

Предимство на дневните светлини за коли

Led дневни светлини

Осветлението на пътя през деня е доказано, че предотвратява голям процент от ПТП-тата. Това се дължи на по-значимата забележителност на автомобилите с включени дневни лед светлини по време на движение или когато са паркирани и са само с включен габарит. Както знаем, слънцето в различните интервали се намира на различни места и ъгълът му на осветяване постоянно се мени.

Понякога обаче се случва така, че то свети срещу нас и ни препречва голяма част от видимостта напред, което в определени ситуации може да доведе до инцидент, особено при мъгла. Представете си например, че трябва да дадете предимство на дадена кола с мигач, но слънцето Ви заслепява и Вие не я виждате, или пък че вашият габарит или мигач не работи - предпоставка за ПТП.

Да, но ако дадената кола, камион или мотор е с включени дневни светлини, Вие ще ги видите и ще предприемете нужните действия.

Монтаж

По-новите и съвременни автомобили пристигат до клиента с вградени в тях подобни на вид дневни светлини, но по-старите изискват тяхното отделно поставяне. Има обаче някои условия:

  • Допълнителното осветяване през деня трябва да се включва, когато двигателя е в работно състояние.

  • Да се изключва автоматично при светване на фаровете за мъгла.

  • Никоя лампа не бива да се подава извън външните размери на колата.

Тези дневни светлини не бива да се намират на повече от 1500 мм или по-малко от 200 мм от земята, а разстоянието помежду им да е не по-малко от 600 мм. Тези дневни светлини най-често са малки кръгли лампички, разположени на лента (техният дизайн може да е разнообразен), обикновено се монтират на бронята или се използва радиаторна решетка с предвидени на нея оригинални отвори за целта. След това настъпва момента за свързването на този мощен модул към електрическата инсталация.

В доста случаи, в комплекта пристига специално устройство - реле, превключващо системата в пълен автоматичен режим. Подаваното напрежение трябва да е 12V, след запалване на автомобила, независимо на кой производител е той. Прегледайте предварително здравината на изолационната обвивка на тези гъвкави кабели и се постарайте да ги подсигурите срещу намокряне при шофиране в дъждовно време.

Издържат ли на климатични промени?

В голяма част от случаите вече осветлението през деня е изградено на базата на LED светодиоди, а те не са капризни към климатичните условия. Всяка крушка е в състояние да работи на високи или ниски температури.

Хабят ли много енергия

LED диодните дневни светлини са изключително мощни, но икономични и няма да натоварват по никакъв начин електрическата инсталация и един мощен автомобилен алтернатор, икономичен вариант за мотор. Започват мигновено да светят, а излъчваният светлинен поток, чиято единица за измерване е лумен, е изключително ярък и не е необходимо използването на много на брой отделни елементи.

Ако сте на път да изберете бъдещите си дневни светлини за любимото превозно средство, заповядайте в онлайн магазин 4sales и разгледайте нашите евтини предложения, характеризиращи се с високо качество и гаранция. Стараем се да поддържаме гамата си актуална и разнообразна, а цените в нашия каталог най-добрите на пазара. В случай на затруднения и възникнали въпроси за модел продукт, свържете се с наш оператор и той ще Ви съдейства с експертни комбинирани познания в областта и ще предложи най-доброто за вас решение. Очакваме Ви!

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.