Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Фотоволтаични системи

Съдържа 4 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

За да можем да се насладим на алтернативните източници на електроенергия от слънцето, трябва да притежаваме битови фотоволтаични системи. Те се състоят от множество отделни компоненти, които работейки в синхрон се образува крайния резултат - безплатно електричество от природата. Как става това и какви са предимствата ще разберем по-долу.

Какв...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

За да можем да се насладим на алтернативните източници на електроенергия от слънцето, трябва да притежаваме битови фотоволтаични системи. Те се състоят от множество отделни компоненти, които работейки в синхрон се образува крайния резултат - безплатно електричество от природата. Как става това и какви са предимствата ще разберем по-долу.

Какво представляват фотоволтаичните системи?

Състоят се от следните отделни компоненти:

 • Соларни елементи - те се осветяват през деня от слънцето и произвеждат електричество;

 • Инвертор - предназначението му е да преобразува постоянния ток в променлив, защото именно с такъв работят всички битови електроуреди;

 • Акумулатор - той събира цялата излишна електроенергия и я отдава в случаите, когато липсва светлина върху соларните панели;

 • Електромер - измерва постъпилата енергия през деня и изразходената такава. Чрез него също се измерва съотношението консумирана и получена енергия;

 • Контролер на зареждането - той контролира процеса на зареждане на акумулаторите и при достигане на максималното ниво на заряда, той изключва електроподаването към тях. По този начин удължава живота им и експлоатационните им свойства.

За какви помещения са подходящи?

Всичко зависи от мощността, но битовите модели за захранване на вили, къщи, апартаменти са достатъчно компактни, за да се поберат в едно малко помещение - килер, мазе и т.н. Всеки от модулите е с минимални размери, за да не изпитвате затруднения при намиране на подходящо място за разположение.

Достатъчно е температурата да е стайна (20-24 градуса), а помещението добре проветрявано. Хубаво е мониторинг оборудването да е лесно и бързо достъпно, за да можете периодично да извършвате контрол над работата на инсталацията. Не е препоръчително разстоянието от соларните панели до останалото оборудване да е много голямо, поради енергийните загуби при дългите проводници.

Предимства

Имат значителни предимства, което ги прави идеална инвестиция, която за няколко години се избива. Ето част от съществените преимущества на този тип продукти:

 1. Те са екологично безопасни - не отделят каквито и да е газове или замърсявания.

 2. 100% безшумни са - по време на своята работа, те не генерират каквито и да е шумове или вибрации, защото в тях липсват всякакви механични движещи се елементи.

 3. Използват се готовите покривни пространства - не заема допълнително място в зоната за живеене и не нарушава комфорта в дома Ви.

 4. Изисква минимални усилия за поддръжка - необходимо е периодичното забърсване на фотоволтаичните панели за по-добрата поглъщаемост на светлината и следене на информационните модули.

 5. Електроенергията е възобновяема и безплатна - реално тя е неограничена и докато има слънце и светлина, ще има и електричество.

 6. Лесно се инсталира - при наличието на малки специфични познания в областта, напълно самостоятелно ще си инсталирате покупката, без да ползвате професионална услуга.

Видяхте 6-те базови положителни свойства на оборудването. Ако сте решили и Вие да направите подобна инвестиция, ние в онлайн магазина 4sales.bg можем да Ви помогнем. Моделите в продуктовата ни категория са достатъчно разнообразни за да отговорят на всякакви потребителски нужди, а цените ни са без аналог. За повече информация ни потърсете. Очакваме Ви!

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.