Фотоволтаични системи за дома

4 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

4 резултата

За да можем да се насладим на алтернативните източници на електроенергия от слънцето, трябва да притежаваме битови фотоволтаични системи, все едно вкъщи имате малка електро централа. Те се състоят от множество автономни отделни компоненти, които работейки в синхрон се образува крайния резултат - безплатно електричество от природата. Как става това и какви са предимствата на този евтин вариант на електрозахранване ще разберем по-долу.

Какво представляват фотоволтаичните системи?

Състоят се от следните отделни компоненти:

 • Соларни елементи - те се осветяват през деня от слънцето и произвеждат електричество;

 • Инвертор - предназначението му е да преобразува постоянния ток в променлив, защото именно с такъв работят всички битови електроуреди;

 • Акумулатор – тази батерия събира цялата излишна електроенергия и я отдава в случаите, когато липсва светлина върху соларните панели;

 • Електромер - измерва постъпилата енергия през деня и изразходената такава. Чрез него също се измерва съотношението консумирана и получена енергия;

 • Контролер на зареждането - той контролира този независим процес на зареждане на акумулаторите и при достигане на максималното ниво на заряда, той изключва електроподаването към тях. По този начин удължава живота им и експлоатационните им свойства.

За какви помещения са подходящи?

Всичко зависи от мощността, но битовите слънчеви панели за захранване на вили, къщи, апартаменти, сграда или обект с друго предназначение са достатъчно компактни, за да се поберат в едно малко помещение - килер, мазе и т.н. Всеки от модулите е с минимални размери, за да не изпитвате затруднения при намиране на подходящо място за разположение.

Достатъчно е температурата да е стайна (20-24 градуса), а помещението добре проветрявано. Хубаво е мониторинг оборудването да е лесно и бързо достъпно, за да можете периодично да извършвате контрол над работата на инсталацията. Не е препоръчително разстоянието от соларните панели до останалото оборудване да е много голямо, поради енергийните загуби при дългите проводници.

Предимства

Имат значителни предимства, което ги прави идеална инвестиция, която за няколко години се избива според консумацията ви на енергия и вода. Ето част от съществените преимущества на този тип продукти с високо качество и ефективен начин на работа:

 1. Те са екологично безопасни - не отделят каквито и да е газове или замърсявания.

 2. 100% безшумни са - по време на своята работа, те не генерират каквито и да е шумове или вибрации, защото в тях липсват всякакви механични движещи се елементи.

 3. Използват се готовите покривни пространства - не заема допълнително място в зоната за живеене и не нарушава комфорта в дома Ви.

 4. Изисква минимални усилия за поддръжка - необходимо е периодичното забърсване на фотоволтаичните панели за по-добрата поглъщаемост на светлината и следене на информационните модули.

 5. Електроенергията е възобновяема и безплатна - реално тя е неограничена и докато има слънце и светлина, ще има и потребление на електричество.

 6. Лесно се инсталира върху покрив или друга повърхност - при наличието на малки специфични познания в областта, напълно самостоятелно ще си инсталирате покупката и ще започне вашата консумация на енергия, без да ползвате професионална услуга.

Видяхте 6-те базови положителни свойства на оборудването. Ако сте решили и Вие да направите подобна инвестиция в качествен продукт, ние в онлайн магазина 4sales.bg можем да Ви помогнем. Моделите в продуктовата ни категория са достатъчно разнообразни, за да отговорят на всякакви потребителски нужди, а цените на всяка марка са без аналог. За повече информация ни потърсете. Очакваме Ви!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл