Автомобилни антени

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 6,00 лв. - 26,00 лв.

12 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

12 резултата

Вече никой от притежателите на кола не може да си представи превозното си средство без радио или мощна аудио-система в купето. Все пак всеки, когато тръгва на път иска да послуша музика или да чуе новините, та защо не и дори да погледа телевизия. За целта обаче е необходима правилно избрана антена за кола, позволяваща хващането на мощен fm сигнал от радиостанциите. Ето защо искаме да Ви запознаем накратко с достъпните във 4sales решения и нюансите по време на избора.

Какви видове антени за коли има в сайта?

Радио антени за колаВътрешни антени за коли

Съвременните автомобили основно се оборудват с два типа - външна и вътрешна. При първата, най-често срещани са тези с телескопична или твърда къса основа. Телескопичните са в състояние да осигурят доста добро качество на приемания сигнал, дори и без употребата на допълнителен усилвател. Тук важи принципът, “колкото по-високо - толкова по-добре”. При тях обаче има един основен недостатък - твърде са дълги и понякога създават неудобства и често са жертва на вандалите.

За решаването на подобен проблем се появиха по-късите и миниатюрни аналози за кола, тип лепяща акула или рибена опашка, които също са универсална възможност. Те основно се намират близо до задното стъкло или в предната част на една кола. Благодарение на компактния си дизайн, те са почти незабележими. Препоръчително е да се комбинират с допълнителен усилвател за кола, който да подобрява приемането на радиосигнала.

Вътрешните от своя страна не развалят по никакъв начин естетиката на една кола, защото те се намират в купето - обикновено в един от ъглите на предното стъкло.

Вътрешен / външен монтаж

  • Ако се чудите: Как да монтирам антената? Монтажът е твърде лесен. Първият обикновено се извършва за няколко минути, но тук следва да се има предвид, че за подобен тип антени за автомобил е необходимо прокарването на отделен електрически захранващ кабел. Самата джаджа е много малка и лека и в повечето случаи просто се залепва в един от ъглите на предното стъкло;

  • За външния монтаж има няколко разновидности: 

  • Първият е чрез пробиване и закрепване с винтове на определеното място, като за целта се пробива малък отвор в ламарината;

  • Вторият е чрез магнитно прикрепване към кола, позволяващ позиционирането и фиксирането на прибора по ваше желание. Тук е препоръчително да го прибирате когато напускате превозното средство, защото е лесен за кражба.

Какво трябва да знаем при избора?

За да е максимално ефективна употребата и улавянето на fm радиоканалите е необходимо добре да е подбран кабела за всеки модел антена. Той задължително да е с екранирана електрическа оплетка, не позволяваща проникването на смущения. Понякога, подобен кабел пристига в комплекта, но в други случаи е нужно да си го купим отделно.

Ако сте на път да изберете новото си приемно устройство за радиото във вашата кола, независимо дали тя е мерцедес, пежо или рено, заповядайте в онлайн магазин 4sales, където сме Ви приготвили качествени универсални решения на достъпна цена. Разгледайте внимателно, прочетете описанията и приложете наученото до сега в текста и със сигурност ще направите точния избор. 

Ако обаче все пак изпитвате колебания и не разбирате някои детайли, свържете се с наш консултант и той ще Ви съдейства. Заповядайте и не се притеснявайте да ни търсите при въпроси. Очакваме Ви!

Популярни търсения: електронна антена за кола, автомобилни антени, авто антена за таван, автомобилни антени за таван, активна антена за кола, авто антена с усилвател, радио антена за кола, вътрешна антена за кола монтаж, авто антени с усилвател.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл