Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Автомобилни антени

Няма продукти в тази категория.

Няма продукти в тази категория!

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Вече никой от притежателите на автомобили не може да си представи превозното си средство без радио или аудио-система в купето. Все пак всеки, когато тръгва на път иска да послуша музика или да чуе новините. За целта обаче е необходима правилно избрана антена, позволяваща хващането на fm сигнала от радиостанциите. Ето защо искаме да Ви запознаем ...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Вече никой от притежателите на автомобили не може да си представи превозното си средство без радио или аудио-система в купето. Все пак всеки, когато тръгва на път иска да послуша музика или да чуе новините. За целта обаче е необходима правилно избрана антена, позволяваща хващането на fm сигнала от радиостанциите. Ето защо искаме да Ви запознаем накратко с достъпните във 4sales решения и нюансите по време на избора.

Какви видове антени за коли има в сайта?

Съвременните автомобили основно се оборудват с два типа - външна и вътрешна. При първата, най-често срещани са тези с телескопична или твърда къса основа. Телескопичните са в състояние да осигурят доста добро качество на приемания сигнал, дори и без употребата на допълнителен усилвател. Тук важи принципът, “колкото по-високо - толкова по-добре”. При тях обаче има един основен недостатък - твърде са дълги и понякога създават неудобства и често са жертва на вандалите.

За решаването на подобен проблем се появиха по-късите и миниатюрни аналози. Те основно се намират близо до задното стъкло или в предната част на колата. Благодарение на компактния си дизайн, те са почти незабележими. Препоръчително е да се комбинират с допълнителен усилвател, който да подобрява приемането на радиосигнала.

Вътрешните от своя страна не развалят по никакъв начин естетиката на превозното средство, защото те се намират в купето - обикновено в един от ъглите на предното стъкло.

Вътрешен / външен монтаж

  • Първият обикновено се извършва за няколко минути, но тук следва да се има предвид, че за подобен тип антени за автомобил е необходимо прокарването на отделен захранващ кабел. Самата джаджа е много малка и лека и в повечето случаи просто се залепва в един от ъглите на предното стъкло;

  • За външния има няколко разновидности: 

    • Първият е чрез закрепване с винтове на определеното място, като за целта се пробива малък отвор в ламарината;

    • Вторият е чрез магнитно прикрепване, позволяващ позиционирането и фиксирането на прибора по ваше желание. Тук е препоръчително да го прибирате когато напускате превозното средство, защото е лесен за кражба.

Какво трябва да знаем при избора?

За да е максимално ефективна употребата и улавянето на fm радиоканалите е необходимо добре да е подбран кабела. Той задължително да е с екранирана оплетка, не позволяваща проникването на смущения. Понякога, подобен кабел пристига в комплекта, но в други случаи е нужно да си го купим отделно.

Ако сте на път да изберете новото си приемно устройство за радиото в колата, заповядайте в онлайн магазин 4sales, където сме Ви приготвили качествени решения на достъпна цена. Разгледайте внимателно, прочетете описанията и приложете наученото до сега в текста и със сигурност ще направите точния избор. 

Ако обаче все пак изпитвате колебания и не разбирате някои детайли, свържете се с наш консултант и той ще Ви съдейства. Заповядайте и не се притеснявайте да ни търсите при въпроси. Очакваме Ви!

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.