Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Крушки за ксенон

Съдържа 64 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Ксеноновите крушки вече значително се ползват от огромен брой собственици на автомобили. Те притежават доста качества, с което изместиха обичайните си аналози с нажежаема жичка от пазара. Нека видим какво ги отличава и как да направим правилния избор.

Какво представляват ксенон крушките?

Те са подобрени в сравнение с халогенните лампи, генер...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Ксеноновите крушки вече значително се ползват от огромен брой собственици на автомобили. Те притежават доста качества, с което изместиха обичайните си аналози с нажежаема жичка от пазара. Нека видим какво ги отличава и как да направим правилния избор.

Какво представляват ксенон крушките?

Те са подобрени в сравнение с халогенните лампи, генерирайки много повече светлинен поток с по-малко мощност. Например 35W осветително тяло свети с 300% по ярко от 55W халоген. Заедно с това, консумацията на електроенергия е много по-ниска, както и отделяната топлина.

Какво трябва да знаем преди да направим избор?

На първо място обърнете внимание на конструкцията на фаровете, инсталирани на автомобила Ви. Ако те са за еднонишкови крушки, тогава можете да използвате обикновен модел, но ако те са дву-нишкови, то тогава вземете биксенон.

На второ, погледнете към цветовата температура на излъчване, чиято величина е в келвини (К). Тя определя интензивността и спектъра на осветление. Разпространените показатели изглеждат в следния вид:

  • 3200-3500 К - има жълтеникав отенък, наподобяващ този на халогена, който обаче е с по-голяма сила (около 1500 лумена). За осветяване е твърде слаб и по скоро е подходящ за осветяване в мъгла;

  • 4000-5000 К - характеризира се с минимално визуално изкривяване и е оптималното решение за пътя. Интензитетът му надвишава 3000 лумена;

  • 5000-6000 К - води до увеличаване на декоративния и снижаване на практическия ефект. Сиянието е много впечатляващо, но лъчението спада. В някои страни, подобна светлинна температура е забранена;

  • 6000-12000 К - употребата му служи само да правим впечатление, но от практическа гледна точка ползите от него са нулеви. Интензивността спада до 2000 лумена и водачът спира да разграничава детайлите.

На трето място и не по-малко важно от предните две е да обърнете внимание на цокъла. Без тази информация няма смисъл да ходите в магазина. Най-популярни са типовете h1 и h4. За най-точно определяне, проверете в ръководството за употреба на колата.

От какво са направени?

Съществуват два типа лампи: в кълбовидни колби с доста малко разстояние между електродите (само няколко мм) и тръбни колби с издължена дъга. Първите са с дебелостенен балон от кварц със запоени в него 8 електрода, изработени от ториран волфрам. Вътрешността на балона е пълна с ксенон, чието налягане варира от 8-9 ат, а в работно състояние то нараства до 20-25 ат.

Какво ги прави специални?

Осветеността е близка до дневната и по-добре се възприема от окото, осигурявайки невероятна видимост и време за реакция. Експлоатационният им период е от 3000 до 5000 часа, изпреварвайки предшествениците си. Те осигуряват значително по-добра видимост на пътя, предотвратявайки ефекта “светлинна стена” по време на дъжд или снеговалеж.

Ако сте решили да подмените фаровете на автомобила си, то заповядайте в онлайн магазин 4sales и там ще откриете нужното разнообразие и съответно търсеното от вас решение на изключително достъпни цени и с отлично качество. В случай, че срещате затруднения в избора, потърсете ни безплатно! Очакваме Ви!

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.