Соларни лампи с панели

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 6,00 лв. - 177,00 лв.

94 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

94 резултата

Соларните градински лампи са практични и удобни. Подходящи са за осветяване на фонтан,  терасата, градината или двора. Могат да се монтират и на стени. Преносимите фенери са идеални за къмпинг или друг вид туризъм сред природата. Някои от моделите, предлагани в онлайн магазина 4sales.bg и които са на ниска цена, имат датчик за движение. Те могат да пристигнат при вас с бърза доставка.

Как работят соларните лампи

Соларните лампи доста улесняват ежедневието ни. Основните компоненти, благодарение на които работят така ефективно и качествено, са:

  • слънчев панел;

  • батерия;

  • светодиоди.

Слънчевият панел е снабден с фотоволтаична клетка, чиято функция е да превръща слънчевата светлина в електричество. Ефективността му се определя от размера, качеството на клетката и степента на прозрачност на защитното покритие. Слънчевите клетки директно са свързани с батерия. Основната ѝ задача е да съхрани електричеството, генерирано от клетката. Светодиодите представляват миниатюрни лампички, монтирани в електрическа верига. Те излъчват светлината.

Потребление на енергия

Соларните лампи са изключително икономични, поради факта, че се захранват основно с помощта на слънчевата енергия. Те са евтин вариант при избор на осветление в дома или на къмпинг. Имат много предимства - спестяват разходи, не е необходимо електричество за захранването им и опазват околната среда от вредни вещества. Поставяйки слънчевите панели на пряка слънчева светлина, те гарантират ефективно зареждане и силна светлина през тъмната част от денонощието.

Източник на захранване

Соларните лампи основно се захранват благодарение на слънчевата енергия, не е нужен кабел, така че са енергоспестяващи. В дни, в които това зареждане не може да се осъществи, тогава лампите работят с акумулираната енергия съхранена в мощните им батерии. Към някои от предлаганите модели, има пауър банк. Друг вариант на зареждана на подобен осветител е чрез електрическата мрежа или от акумулатор. Част от соларните лампи, са снабдени с USB порт, като по този начин те могат да бъдат и източник на енергия, който да захранва смартфон, безжични колонки и всяко модерно устройство с USB.

Материал

Лед лампите и панелите към тях са изработени от здрави и устойчиви материали, които същевременно са и олекотени. Те са водоустойчиви и влагоустойчиви. Моделите на соларните лампи основно са изработени от висококачествена пластмаса, която издържа на всякакви атмосферни условия. Освен това те могат да донесат декоративен елемент към мястото на което са разположени.

Какви батерии са необходими

Батериите, които складират енергия от слънцето, вградени в соларните лампи, могат да бъдат литиево-йонни или оловно-киселинни. Те са акумулаторни и могат да се презареждат многократно. Животът им е до няколко години, така че не е нужно постоянно да си закупувате нов продукт. Мощността им варира между 3.7 V и 6 V. А зарядът им може да бъде 800 mAh , 1500 mAh,  6 000mAh, 4 Ah. Батериите са мощни и гарантират работа в рамките на няколко часа. Това прави лампите изключително подходящи за използване дълго време навън – на къмпинг или друг вид туризъм.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл