Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах
Направете 4Sales по-добър и спечелете!

Ако откриете грешка или имате предложение, моля да ни уведомите. Ние ще го проверим в рамките на 2 работни дни. Най-полезните коментари ще получат подаръци.

Следвайте този линк за да видите списъка с предходни репорти. Репорти


Соларни лампи с панели

Съдържа 13 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Соларните лампи са практични и удобни. Подходящи са за осветяване на терасата, градината или двора. Могат да се монтират и на стени. Преносимите фенери са идеални за къмпинг или друг вид туризъм сред природата. Някои от моделите, предлагани в онлайн магазина 4sales.bg, имат датчик за движение. 

Как работят соларните лампи

Соларните лампи доста...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Соларните лампи са практични и удобни. Подходящи са за осветяване на терасата, градината или двора. Могат да се монтират и на стени. Преносимите фенери са идеални за къмпинг или друг вид туризъм сред природата. Някои от моделите, предлагани в онлайн магазина 4sales.bg, имат датчик за движение. 

Как работят соларните лампи

Соларните лампи доста улесняват ежедневието ни. Основните компоненти, благодарение на които работят така ефективно, са:

  • слънчев панел;

  • батерия;

  • светодиоди.

Слънчевият панел е снабден с фотоволтаична клетка, чиято функция е да превръща слънчевата светлина в електричество. Ефективността му се определя от размера, качеството на клетката и степента на прозрачност на защитното покритие. Слънчевите клетки директно са свързани с батерия. Основната ѝ задача е да съхрани електричеството, генерирано от клетката. Светодиодите представляват миниатюрни лампички, монтирани в електрическа верига. Те излъчват светлината.

Потребление на енергия

Соларните лампи са изключително икономични, поради факта, че се захранват основно с помощта на слънчевата енергия. Те са евтин вариант при избор на осветление в дома или на къмпинг. Имат много предимства - спестяват разходи, не е необходимо електричество за захранването им и опазват околната среда от вредни вещества. Поставяйки слънчевите панели на пряка слънчева светлина, те гарантират ефективно зареждане и силна светлина през тъмната част от денонощието.

Източник на захранване

Соларните лампи основно се захранват благодарение на слънчевата енергия. В дни, в които това зареждане не може да се осъществи, тогава лампите работят с акумулираната енергия съхранена в мощните им батерии. Към някои от предлаганите модели, има пауър банк. Друг вариант на зареждана е чрез електрическата мрежа или от акумулатор. Част от соларните лампи, са снабдени с USB порт, като по този начин те могат да бъдат и източник на енергия, който да захранва смартфон, безжични колонки и всяко устройство с USB.

Материал

Лампите и панелите към тях са изработени от здрави и устойчиви материали, които същевременно са и олекотени. Те са водоустойчиви и влагоустойчиви. Моделите на соларните лампи основно са изработени от висококачествена пластмаса, която издържа на всякакви атмосферни условия.

Какви батерии са необходими

Батериите, които складират енергия от слънцето, вградени в соларните лампи, могат да бъдат литиево-йонни или оловно-киселинни. Те са акумулаторни и могат да се презареждат многократно. Животът им е до няколко години. Мощността им варира между 3.7 V и 6 V. А зарядът им може да бъде 800 mAh , 1500 mAh,  6 000mAh, 4 Ah. Батериите са мощни и гарантират работа в рамките на няколко часа. Това прави лампите изключително подходящи за използване дълго време навън – на къмпинг или друг вид туризъм.

Още
Соларни лампи с панели : ОТЗИВИ ОТ КЛИЕНТИ
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.