Безжични и безконтактни зарядни за телефони

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 9,00 лв. - 66,00 лв.

11 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

11 резултата

С развитието на технологиите, безкабелните устройства започват да вземат превес над жичните им аналози, което всъщност е напълно нормално. Това с пълна сила се отнася и до безжичните зарядни. На какъв принцип всъщност работят и как става предаването на енергията по въздуха? С кои модели телефони са съвместими и какви са удобствата от употребата им? Нека видим препоръките на онлайн магазин 4sales.bg.

Как работят безжичните зарядни

В основата на подобно устройство всъщност стои намотка, по която протича електричество и около нея се създава индуктивно магнитно поле. Апаратът, който поддържа работа с безжично зарядно, пък има друга намотка зад задния си капак, която улавя това магнитно поле и в нея се индуцира електричество. Така всъщност се предава и електроенергията по безкабелен път от едното място на другото.

Трябва да имате предвид, когато ползвате безжично зарядно, че периметърът на създаваното индуктивно поле е изключително малък (около 5 см) и устройството трябва да бъде поставено точно в определена зона. При избора, важно е да знаете поддържания от Вашия модел смартфон стандарт, като най-разпространеният е Qi.

Ето няколко предимства на безжичното зарядно устройство: 

  • Не е необходимо включването в смартфона на определен кабел;

  • Можете да вземете смартфона си и да проведете важен разговор, без да е необходимо изключването на кабела;

  • Допълнително удобство е, в случай на повреден конектор за зареждане. В този случай, не е задължително да носите апарата на ремонт;

  • Употребата е изключително лесна - просто включвате безжичното зарядно в контакт и поставяте телефона върху активната площ.

За кои модели телефони са подходящи

За много потребители днес е трудно да разберат дали техните модели поддържат безжично зареждане по QI стандарта. Един от вариантите да разберете, е като влезете в сайта на производителя и откриете своя модел телефон, а след това погледнете техническите му характеристики. В голяма част от случаите в този списък се споменава подобна функционалност.

Все пак, ако смартфонът Ви е от по-скъпите модели или е от клас флагман, произведен е преди една или две години, то той със сигурност поддържа QI стандарта. Днес, производителите, които редовно поддържат подобна технология, са Apple и техния iPhone от 2017 година насам. Други лидери в областта с подобна поддръжка са Samsung, Huawei и много други.

В продуктовата гама на онлайн магазин 4sales.bg ще откриете множество нови QI базирани зарядни с възможност за покупка във вид на стойка за телефон или просто луксозна кръгла зона, която стои на бюрото. При нас още ще откриете и комбиниран вариант, позволяващ едновременното зареждане на телефон и смарт часовник, а цените ни са едни от най-достъпните в България, така че възползвайте се!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл