Багажници за таван

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 40,00 лв. - 169,00 лв.

8 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

8 резултата

Често при потегляне на дълъг път, вземате багаж, който не може да се събере в обикновения на вид багажник на вашата кола и тогава на помощ идват допълнителните автомобилни багажници за таванен монтаж на кола. Как да ги изберем правилно и лесно ли се монтират ще разберем по-долу.

Какво трябва да знаем при избор на багажник за своя автомобил?

Универсални багажници за кола

Избирайки правилния аксесоар за горен превоз на стоки от определен тип, обърнете внимание не само на материала, но и на начина за монтиране и заключване на всеки модел кола. Всички предлагани днес конструкции за транспортиране на багаж на капак на кола се различават по няколко основни свойства:

  • привлекателна външност;

  • приемливи аеродинамични свойства, не оказващи влияние върху скоростта;

  • леко тегло, предвид че този тип широк багажник е само кутия;

  • простота на монтажа на всеки един различен багажник;

  • безопасност при експлоатация дори на по-голям автомобилен аксесоар.

Тези допълнения биват два основни типа, а именно универсални и такива, предназначени за превозване на определени неща, като например ски, велосипеди, сноубордове или друго спортно оборудване.

Лесен за монтаж

Багажници за таван

Като цяло, фиксацията на автобокс върху кола се извършва лесно и отнема около 10-15 минути. Той трябва да се извършва съгласно инструкциите на производителя, приложени към продукта. На самата инсталация на един багажник, обикновено влияние оказва геометрията на тавана на модела лека кола или джип. Ако са предвидени стандартни отвори, то тогава монтажът се осъществява с пристигащите в комплекта болтове или други елементи, като колан например.

При монтирането на закрит бокс, първоначално поставете напречните релси, върху които всъщност се фиксира. При позиционирането му, съобразете той да се окаже в центъра на основната конструкция и паралелно на повърхността на земята. При превозването на велосипеди, куфари или друго обемно оборудване, се използва специален или универсален външен багажник за кола.

Максимално натоварване

Препоръчителното тегло, до което може да достига общия товар е 100 кг. Все пак, поради многообразието от разновидности е препоръчително за по-точни данни да се обръща внимание на посочените в инструкциите за употреба стойности. 

Разпределението на теглото по широчина е необходимо да бъде възможно най-балансирано. Според производителите, то трябва да e разпределено в съотношение 1/2 между гредите и 1/4 в предната и задната част.

Ако въпреки написаното по-горе, имате притеснения дали ще направите точният избор, свържете се с операторите на онлайн магазин 4sales.bg Заедно с тях ще направите правилната селекция на багажник от високо качество и те ще Ви съдействат при оформянето на поръчката ако срещате трудности. В нашия сайт всички изделия в категорията са произведени от висококачествени материали и са евтин, но професионален вариант за транспортиране на багаж върху кола и с гаранция, така че няма от какво да се притеснявате! Заповядайте и ние ще Ви помогнем в избора на товарен аксесоар за кола!

Популярни търсения: багажници за покрив, таван, автобагажник цена, автомобилни, релси за таван на кола, за покрив на кола.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл