Професионални бинокли

Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 19,00 лв. - 279,00 лв.

18 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

18 резултата

Основното предназначение на биноклите е да увеличават до такава степен далечните обекти, че да могат да са различими и да се виждат дори и подробности около тях. Днес обаче, според тяхното предназначение, съществуват различни видове и изборът в определени моменти на един модел може да е труден. Ето защо, в следващите редове ще хвърлим малко повече светлина около правилния избор и какви видове ще откриете в онлайн магазин 4sales.bg.

Как да изберем качествен бинокъл

При избора е редно да обърнем внимание, не само на дизайна на бинокъла, но и на други подробности, като:

  • Материалът, от който са направени лещите - съществуват пластмасови и стъклени. Последните дават най-доброто качество, но са лесно чупливи. Пластмасовите от гледна точка на издръжливостта са по-дълготрайни;

  • Окуляри - това е разстоянието между лещите и зениците, което може да се променя. То обаче не бива да бъде по-малко от 5 мм и не повече от 20 мм. Ако носите очила, трябва да направите правилна настройка;

  • Оптичен ъгъл - това е широчината на площта, която ще видите на 1000 м от обектива. Например, ако в характеристиките пише, че зрителното поле е 120, то това означава, че на 1000 м. отдалечен обект, Вие ще виждате широчина на зоната 120 м.

Това са сред важните технически характеристики, на които трябва да обърнем внимание при избора на бинокъл. Разбира се, преценете и устройство с какво тегло и компактен размер желаете, за да ви бъде удобно да го носите при наблюдение, ловуване или нощен риболов, например.

Какво означават цифрите

Биноклите днес се обозначават с по две цифри: например 8х42 или 20х60. Първата цифра Ви показва колко пъти е увеличението на изображението. Втората Ви информира за диаметъра на лещата. 

От гледна точка на първата цифра, съществува ниско приближаване, което е в диапазона от 3 до 5 пъти. Средното е от 6 до 10 пъти, а голямото увеличение е от 10 до 30 пъти. 

Относно диаметъра на лещата, колкото той е по-голям, толкова изображението ще е по-ярко и ясно. Диаметърът на лещата се обозначава в мм.

Какви видове ще намерите в сайта

В продуктовата гама на онлайн магазин 4sales.bg към днешна дата са достъпни различни видове, от които трябва да избирате спрямо нуждите. Например, при нас са достъпни професионални, туристически, камуфлажни и сгъваеми мощни бинокли, та дори и качествен модел монокъл. Спрямо потребностите, направете и своя избор, но ако се затруднявате, свържете се с нас за компетентно мнение и препоръки!

Защо да купите от 4sales.bg

Ние сме сайт номер 1 за китайски стоки в България и можем да гарантираме произхода и качеството на продуктите си, включително и на биноклите от категорията. Те са с качествено изпълнение, а гаранцията е, че имате тестов период, през който да изпробвате продукта, който може да бъде комбиниран с чантичка за лесно съхранение, и при желание да го върнете. В допълнение на това, получавате и гаранция за дълготрайност и всичко това на фона на достъпните цени. 

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл