Акумулаторни коли и джипове

Категории Категории
Home(9319)
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 53,00 лв. - 1863,00 лв.

139 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

139 резултата

От десетки години, акумулаторните коли и джиповете станаха много предпочитани от децата, защото те на външен вид приличат на харесваните от тях модели моторни превозни средства. Харесва им, че са автономни и не е нужно някой да ги дърпа за да вървят и се чувстват като “големите”. За кои възрастови групи са предназначени и как да изберем ще обясним в следващите редове.

Какво представляват акумулаторните коли и джипове?

акумулаторни джипове

Това обикновено са пластмасови детски играчки, но с нужната големина, в която да се побере детето и да се чувства удобно. Под пластмасовите им корпуси се крие електрически двигател и захранващата го акумулаторна батерия. Двигателите са изключително бързооборотни, но тези обороти чрез специални редуктори се забавят и фактически количката е доста бавна (до 2 км/ч при разновидностите за най-малките), така че да е напълно безопасна.

Още повече, че те не са толкова мощни, че да наранят човек. В други отношения доста наподобяват истинските коли и джипове - имат волан, гуми, фарове и същия дизайн, имитиращ определен модел и марка. Поради ниската си скорост, те не могат самостоятелно да се преобърнат или по някакъв начин да наранят малчугана, но горещо е препоръчително стриктно наблюдение и контрол от голям човек.

За каква възраст са подходящи?

Те се категоризират по възрастова група:

  • Най-първата е 1,5-2 год. Те са възможно най-опростените и се състоят от един педал (газ). След отпускането му, играчката спира моментално и е с едно задвижващо колело. Те също са оборудвани с огледала, с имитация на бръмченето на двигателя и т.н. Допустимото тегло на ползващия го е 20 кг;

  • Моделите за 3-7 годишните вече са по-сложни и съответно по-скъпи. Те имат 3 или 4 задвижващи колела и често пъти и заден ход. Развиваната от тях скорост е 4-7 км/ч. и осигуряват къси и дълги светлини, клаксон и т.н. Допустимото тегло на шофьора е до 30 кг;

  • Вариантите за 8-10 годишните вече почти изглеждат като истинските си аналози. Скоростта им е ограничена до 8 км/ч, но управлението им е малко по-сложно и изисква минимални шофьорски умения. Притежават два отделни педала за газ и спирачка и много други екстри. Теглото на малчугана не бива да надвишава 50 кг.

В какви размери се предлага?

акумулаторни коли

Варират в зависимост от предназначената възрастова група на играчката. За колкото по-пораснали е предвидена, толкова нейните размери, цена и възможности се увеличават. Задължително е спазването на препоръките за безопасност на производителите, в противен случай сигурността на превозното средство е много занижена.

Колко време издържат на каране?

Като цяло колкото по-голям е капацитетът на батерията, толкова по-добре. Той се увеличава заедно с възрастта и зависи предимно от волтажа - 6V, 12V и 24V.

Освен волтажа, захранващият елемент се отличава и по силата на тока (капацитета в амперчаса). Тоест, това е отдаваният ток на мотора за конкретно време и той варира от 4Ah до 15Ah. От тези параметри зависи и колко ще издържи устройството с едно презареждане - варира от 1 до 3 часа.

Ако и Вие сте в търсене на подобен продукт, ние в онлайн магазина 4sales.bg имаме доста предложения за вас на евтини цени. Ако се затрудняване при избора, винаги можете да ни пишете и спрямо предпочитанията Ви, заедно ще изберем най-оптималния вариант. Очакваме Ви!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл