LED барове

6 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

6 резултата

Какво представляват LED Bar светлините и с какво са специфични

На всеки любител на off road карането му е известна нуждата от допълнително осветление в гористите местности, така че за целта бяха създадени т.н. Лед барове. Те са предназначени да осигурят подходящата допълнителна осветеност на пътя. Съставени са от тънък, но издължен алуминиев корпус с UV защита против надраскване и наредени в него един до друг мощни светодиоди, т.е. повече от една крушка една до друга. Един лед бар спомага за разпръскването на светлината, така че тя да покрие максимално широк спектър отпред на превозното средство, подобно на мощен фар.

За какъв тип автомобили можем да ги използваме

Предимно са предназначени за джипове, за кола и се използват в off road условия, където няма други участници в пътното движение. Това е така, защото мощността на светлините на един лед бар прожектор има вероятност да бъде толкова голяма, че да заслепи насрещно движещите се отпред МПС.

Колко мощни могат да бъдат

Въпреки икономичността на светодиодите, когато те работят съвкупно, мощността им може значително да се увеличи и да достигне от 100 до 200 вата. Светлинният им поток на един лед бар пък има възможност да се увеличи значително, благодарение на специалната рефлекторна слим технология. Препоръчително е при избора да съобразите мощността на ел. инсталацията и на алтернатора, така че тя да е достатъчна за правилното захранване и поемането на съответния товар.

В какви размери ще ги открием на сайта

Както споменахме и по-горе, те са тесни, дълги и извити, така че размерите им се разглеждат само на дължина. При нас са доста разнообразие от видове лед бар, покриващи по-голям обхват от търсения и предпочитания. В настоящата ни продуктова гама са достъпни лед модели от 32 см, 50 см, 60 см, 80 см до 79 см и 110 см, които да се монтират на коли и джипове.

Как да процедираме при монтаж на лед бар

Поставя се върху напречната горна греда, така че светлината да се излъчва от максимална височина. Тук обаче трябва да се съобразят няколко фактора:

  • правилно позициониране - ако LED барът бъде монтиран точно над предното стъкло, има вероятност част от светлината да попада върху погледа на водача, което ще създаде дискомфорт. Препоръчително е да се позиционира малко по-назад. 

  • обърнете внимание на охлаждането - при монтажа на лед светлините, около прорезите за охлаждането да има възможност въздуха свободно да циркулира;

  • подберете подходящите проводници - препоръчително е използваните проводници за захранването да са поне 1 кв. и да издържат на 10 ампера консумиран ток;

  • направете връзката с букса - само по този начин, при необходимост от бързото сваляне на Лед бара, Вие ще можете за секунди да го откачите от кабелите и да го свържете отново.

Много често, LED баровете са предпочитани и за атв или пък камиони, тъй като служат за допълнително осветяване на пътя, дори в мъгла. Дори, в предлаганите при нас разновидности се срещат и такива, с вградена стойка и планка, улесняваща свързването и монтажа на един лед бар. Други модели пък имат възможност за директно вграждане, което прави LED бара част от общото цяло и при добро изпълнение на монтажа, той изглежда, все едно е фабрично поставен. При свързването, кабелите трябва да са добре обезопасени, така че да не се мокрят и да се изключи възможността за образуване на късо съединение на основния мотор.

Съвременните авто светодиодни ленти на един лед бар за допълнително осветяване на пътя са изработени от висококачествени пластмасови или метални корпуси, които са водоустойчиви, така че не ги притесняват метеорологичните условия, особено са подходящи за мъгла. Някои модели дори, които при своята работа развиват големи температури, са проектирани с допълнителен оребрен качествен алуминиев радиатор, чрез който излишната топлина по-бързо се разсейва в околното пространство. 

Разбира се, тези мощни светлинни източници могат да бъдат използвани и за външен монтаж – на други места, където да осветяват определен участък на открито. Могат да бъдат инсталирани дори и на лодка, за да впечатляват със своята яркост. Важно е обаче, за максимална ефективност, да бъдат монтирани на високо.

Защо 4sales.bg е правилното място за пазаруване

Защото освен, че онлайн магазина е много добре зареден и предлага голямо разнообразие от различни заводски електронни джаджи с високо качество, цените са възможно най-достъпните на пазара. В същото време, обслужването е на професионално ниво, операторите бързо отговарят при запитвания и обработката на поръчките, както и една доставка, е изключително бърза. Всеки клиент има право на пробен период за тестване на покупката си и при нужда от подмяна на лампа или при желание за връщане, парите му ще бъдат възстановени. Възползвайте се и Вие!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл