Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

LED барове

Съдържа 6 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Какво представляват LED Bar светлините и с какво са специфични

На всеки любител на offroad карането му е известна нуждата от допълнително осветление в гористите местности, така че за целта бяха създадени т.н. Лед барове. Те са предназначени да осигурят подходящата допълнителна осветеност на пътя. Съставени са от тънък, но издължен алуминиев кор...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Какво представляват LED Bar светлините и с какво са специфични

На всеки любител на offroad карането му е известна нуждата от допълнително осветление в гористите местности, така че за целта бяха създадени т.н. Лед барове. Те са предназначени да осигурят подходящата допълнителна осветеност на пътя. Съставени са от тънък, но издължен алуминиев корпус с UV защита против надраскване и наредени в него един до друг мощни светодиоди. Спомагат за разпръскването на светлината, така че тя да покрие максимално широк спектър отпред на превозното средство.

За какъв тип автомобили можем да ги използваме

Предимно са предназначени за джипове, за кола и се използват в офроуд условия, където няма други участници в пътното движение. Това е така, защото мощността на светлините има вероятност да бъде толкова голяма, че да заслепи насрещно движещите се отпред МПС.

Колко мощни могат да бъдат

Въпреки икономичността на светодиодите, когато те работят съвкупно, мощността им може значително да се увеличи и да достигне от 100 до 200 вата. Светлинният им поток пък има възможност да се увеличи значително, благодарение на специалната рефлекторна технология. Препоръчително е при избора да съобразите мощността на ел. инсталацията и на алтернатора, така че тя да е достатъчна за правилното захранване и поемането на съответния товар.

В какви размери ще ги открием на сайта

Както споменахме и по-горе, те са тесни, дълги и извити, така че размерите им се разглеждат само на дължина. При нас са доста разнообразие от видове, покриващи по-голям обхват от търсения и предпочитания. В настоящата ни продуктова гама са достъпни модели от 32 см до 79 см., които да се монтират на коли и джипове.

Как да процедираме при монтаж

Поставя се върху напречната горна греда, така че светлината да се излъчва от максимална височина. Тук обаче трябва да се съобразят няколко фактора:

  • правилно позициониране - ако LED барът бъде монтиран точно над предното стъкло, има вероятност част от светлината да попада върху погледа на водача, което ще създаде дискомфорт. Препоръчително е да се позиционира малко по-назад;

  • обърнете внимание на охлаждането - при монтажа, около прорезите за охлаждането да има възможност въздуха свободно да циркулира;

  • подберете подходящите проводници - препоръчително е използваните проводници за захранването да са поне 1 кв. и да издържат на 10 ампера консумиран ток;

  • направете връзката с букса - само по този начин, при необходимост от бързото сваляне на Лед бара, Вие ще можете за секунди да го откачите от кабелите и да го свържете отново.

Много често, LED баровете са предпочитани и за камионите, тъй като служат за допълнително осветяване на пътя. Дори, в предлаганите при нас разновидности се срещат и такива, с вградена стойка, улесняваща свързването и монтажа на аксесоара. Други модели пък имат възможност за директно вграждане, което прави LED бара част от общото цяло и при добро изпълнение на монтажа, той изглежда, все едно е фабрично поставен. При свързването, кабелите трябва да са добре обезопасени, така че да не се мокрят и да се изключи възможността за образуване на късо съединение.

Съвременните светодиодни ленти за допълнително осветяване на пътя са изработени от висококачествени пластмасови или метални корпуси, които са водоустойчиви, така че не ги притесняват метеорологичните условия. Някои модели дори, които при своята работа развиват големи температури, са проектирани с допълнителен оребрен алуминиев радиатор, чрез който излишната топлина по-бързо се разсейва в околното пространство. 

Разбира се, тези мощни светлинни източници могат да бъдат използвани и на други места, където да осветяват определен участък на открито. Важно е обаче, за максимална ефективност, да бъдат монтирани на високо.

Защо 4sales.bg е правилното място за пазаруване

Защото освен, че онлайн магазина е много добре зареден и предлага голямо разнообразие от различни електронни джаджи, цените са възможно най-достъпните на пазара. В същото време, обслужването е на професионално ниво, операторите бързо отговарят при запитвания и обработката на поръчките е изключително бърза. Всеки клиент има право на пробен период за тестване на покупката си и при нужда от подмяна или при желание за връщане, парите му ще бъдат възстановени. Възползвайте се и Вие!

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.