Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Квадрокоптери

Съдържа 45 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

От няколко години доста популярни станаха т.н. квадрокоптери. Но какво представляват и кое ги отличава от обикновените дронове ще се опитаме да обясним по-долу. Също ще стане дума и за особеностите на някои от техническите им характеристики и мястото, от където да се сдобиете с такава интересна джаджа.

Какво представляват квадрокоптерите

Тов...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

От няколко години доста популярни станаха т.н. квадрокоптери. Но какво представляват и кое ги отличава от обикновените дронове ще се опитаме да обясним по-долу. Също ще стане дума и за особеностите на някои от техническите им характеристики и мястото, от където да се сдобиете с такава интересна джаджа.

Какво представляват квадрокоптерите

Това са миниатюрни летателни апарати, управлявани от разстояние. Те обикновено се контролират дистанционно и могат да летят на ограничена височина и разстояние. Захранват се от акумулаторни батерии и притежават четири двигателя с перки, държащи го във въздушното пространство и координиращи неговото движение. От тук идва и част от наименованието - квадро (четири).

Те се различават както по своите размери и дизайни, така и по изпълняваните от тях функции и продължителност на действие, в зависимост от капацитета на вградената батерия. Използват се за различни цели - заснемане от птичи поглед, чрез специално прикрепена към устройството камера, за преминаване през недостъпни за човека местности, за хуманитарни цели, забавление и други.

Каква е разликата от обикновен дрон

Дрон всъщност е общото наименование на всички безпилотни летателни апарати, захранвани с електричество. Те обаче могат да се отличават помежду си по броя на перките - две, три четири, стигащи до осем. Всеки от тях има своите особености - едни са по-маневрени, други не толкова. Едни са предназначени за употреба в закрито помещение (миниатюрните аналози), а някои за открито (по-големите и по-скъпи събратя).

Има разлика и в размерите. Съществуват изключително миниатюрни варианти, буквално побиращи се в дланта на едната ръка. Те са предназначени за забавление на закрито. Ако ги използвате навън, много лесно ще изгубите контрола над тях при леко подухване на вятъра. По-големите от друга страна се използват на открито и са устойчиви на ветрове. Маневрени са и имат по-мощно захранване, с което се увеличава и времето за автономната им работа. Те дори пренасят и тежки товари. Повече за дроновете ще узнаете в специализираната ни статия.

Технически характеристики

Особеностите, които интересуват купувачите са:

  • времето за летене - то зависи от теглото на устройството, капацитета на акумулаторната му батерия и броя на захранваните двигатели. То може да бъде от 3-4 минути, до 30-60 минути и повече;

  • обхват за управление - разстоянието между пулта за контрол и летателния апарат. То зависи от мощността на управляващия блок и нивото на захранването му - варира от 20 м до 150 и дори повече метра;

  • функционалност - някои от тези джаджи изпълняват различни “номера”, като превъртания и лупинги, което ще стане атракция за приятелите. Заснемат всичко, случващо се под тях когато са на високо чрез камера. Разполагат и с карта памет за запаметяване на записа;

  • скорост на полета - варира от 10, 20, 30 и повече метра за секунда.

Ако желаете да притежавате и Вие подобно устройство, влезте в онлайн магазина 4sales.bg и разгледайте разнообразието от летящи джаджи, предлагащи се на неустоима цена, с гаранция и пълен комплект. Оставаме на разположение за въпроси и консултация. Очакваме Ви!

Още
Квадрокоптери : ОТЗИВИ ОТ КЛИЕНТИ
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.