Квадрокоптери

44 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

44 резултата

От няколко години доста популярни станаха т.н. квадрокоптери. Но какво представляват и кое ги отличава от обикновените дронове ще се опитаме да обясним по-долу. Също ще стане дума и за особеностите на някои от техническите им характеристики и мястото, от където да се сдобиете с такава интересна джаджа.

Какво представляват квадрокоптерите

Това са миниатюрни летателни апарати, управлявани от разстояние. Те обикновено се контролират дистанционно и могат да летят на ограничена височина и разстояние. Захранват се от акумулаторни батерии и притежават четири двигателя с перки, държащи го във въздушното пространство и координиращи неговото движение. От тук идва и част от наименованието - квадро (четири).

квадракоптери

Те се различават както по своите размери и дизайни, така и по изпълняваните от тях функции и продължителност на действие, в зависимост от капацитета на вградената батерия. Използват се за различни цели - заснемане от птичи поглед, чрез специално прикрепена към устройството камера, за преминаване през недостъпни за човека местности, за хуманитарни цели, забавление и други.

Каква е разликата от обикновен дрон

Дрон всъщност е общото наименование на всички безпилотни летателни апарати, захранвани с електричество. Те обаче могат да се отличават помежду си по броя на перките - две, три четири, стигащи до осем. Всеки от тях има своите особености - едни са по-маневрени, други не толкова. Едни са предназначени за употреба в закрито помещение (миниатюрните аналози), а някои за открито (по-големите и по-скъпи събратя).

Има разлика и в размерите. Съществуват изключително миниатюрни варианти, буквално побиращи се в дланта на едната ръка. Те са предназначени за забавление на закрито. Ако ги използвате навън, много лесно ще изгубите контрола над тях при леко подухване на вятъра. По-големите от друга страна се използват на открито и са устойчиви на ветрове. Маневрени са и имат по-мощно захранване, с което се увеличава и времето за автономната им работа. Те дори пренасят и тежки товари. Повече за дроновете ще узнаете в специализираната ни статия.

Технически характеристики

Особеностите, които интересуват купувачите са:

  • времето за летене - то зависи от теглото на устройството, капацитета на акумулаторната му батерия и броя на захранваните двигатели. То може да бъде от 3-4 минути, до 30-60 минути и повече;

  • обхват за управление - разстоянието между пулта за контрол и летателния апарат. То зависи от мощността на управляващия блок и нивото на захранването му - варира от 20 м до 150 и дори повече метра;

  • функционалност - някои от тези джаджи изпълняват различни “номера”, като превъртания и лупинги, което ще стане атракция за приятелите. Заснемат всичко, случващо се под тях когато са на високо чрез камера. Разполагат и с карта памет за запаметяване на записа;

  • скорост на полета - варира от 10, 20, 30 и повече метра за секунда.

Ако желаете да притежавате и Вие подобно устройство, влезте в онлайн магазина 4sales.bg и разгледайте разнообразието от летящи джаджи, предлагащи се на неустоима цена, с гаранция и пълен комплект. Оставаме на разположение за въпроси и консултация. Очакваме Ви!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл