Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh

98,99 лв

109,00 лв

-9%

Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh #00948

Особености

Отново ще се потопим в света на любимите ни летящи играчки. Представяме Ви новия дрон X5C на един от лидерите в този сектор Syma. Това е един невероятно забавен и същевременно безопасен модел, както за потребителя, така и за околните предмети и хора.

Моделът е изключително подходящ за хора, който се запознават с тези играчки за първи път. Същевременно моделът е подходящ и за хора с голям опит в управлението на такива машинки, защото предоставя огромни възможности за изпълнение на сложни трикове от „висшия пилотаж“. Но с какви технически възможности ще подкрепи нашите твърдения? Нека ги разгледаме.

Описание

Ще започнем всичко по реда си. Първото което, виждаме е корпуса на този модел. Той е изработен от типичния за тези играчки, износоустойчив полимер. Той е изключително издръжлив на удари. Като за допълнителна сигурност от нараняване на витлата или околните предмети, всяко от четирите витла е екипирано с предпазител от еластичен полимер.

Като допълнение към дизайна на корпуса не трябва да пропуснем и красивата LED декорация, тя придава магическа светещата окраска при полет в тъмното. Всички характеристики на корпуса, превръщат управлението на дрона в закрито помещение, в напълно безопасно забавление. Вече споменахме за защитата на витлата, но нека сега обърнем внимание на двигателите и тяхното управление.

Четирите витла се задвижват от четири автономни четкови електромотора. Те се управляват от процесора на Syma X5C, който притежава четириканален радиоприемник. Автономността на двигателите, съчетана с прецизния четириканален радиоконтрол дават възможност за изпълняване на сложни маневри.

Всеки от тези четири канала, отговаря за специфично изменение на посоката на летене в четири различни направления. За да бъде изпълнен със стабилност един полет, то за нея трябва да се грижат специални елементи, който да пречат на спонтанната загуба на стабилност. Зя тази стабилност се грижи вграденият жироскоп, който предава точна информация за изменението на позицията към процесора. Процесора „реагира“ и при нужда изпраща необходимите сигнали до двигателите за стабилизиране на полета.

Специфичното при този модел е възможността за стабилизиране на полета по шест различни оси, в резултат на което е почти невъзможно да загубим контрол върху дрона. Благодарение на тези компоненти Syma X5C извършва завъртане на 360 градуса без да изменя пространствената си позиция.

Пулт

Споменахме за радиоприемника в Syma X5C, сега обръщаме внимание на пулта, който изпраща командите. Той притежава изключително удобен дизайн, но по-важни са неговите технически характеристики. Изключително важна е характерната, за повечето предлагани от нас сродни продукти, честота на радиосигнала.

Стойността на този честота 2.4Ghz, но ето какви плюсове предлага тази стойност. На първо място е стабилността на сигнала - той трудно може да бъде повлиян от други предаватели. Предаването на командите до дрона е осезаемо по-бързо в сравнение със класическите радиоуправляеми играчки.

Освен това оперирането при тази честота предоставя по-голям обхват на радиоконтрола и по-малка консумация на енергия при предаването. Радиоконтрола притежава два режима на работа, а по-точно: стандартно управление с класическо разположение на командите и обърнати команди. Режимът при обърнати команди е подходящ при изпълнение на по-сложни маневри.

Пулта е оборудван с монохромен LED дисплей, предоставящ подробна информация за специфичните показатели при полет, височина и отдалеченост например.

Снимки и видео

Не трябва да се пропуска и основния „товар“ на борда на Syma X5C – HD видеокамерата. Да освен за обучение на „прохождащи“ в тази сфера любители, този модел предоставя възможност за заснемане на единични кадри или кратки видеоклипове от „птичи“ поглед.

Изключително красивите природни пейзажи трудно биха могли да се представят със заснемане от земята, но с помощта на камерата с резолюция от 0.3 милиона пиксела , това става възможно и то със забележително качествена картина.

Тук можем да споменем LED декоративната светлина, излъчвана от Syma X5C, отново. Този път тя, освен като декоративен елемент, изпълнява и ролята на осветително тяло при заснемането в намелена осветеност. Заснетата информация са записва в MicroSD картата с памет, която се намира в леснодостъпния слот на корпуса на камерата.

Батерия

Всички тези възможности на Syma X5C се осигуряват енергийно от презареждаемата батерия. Тя е от литиево-полимерен тип и притежава капаците от 650mAh. Лесно може да бъде презаредена от всеки компютър, чрез приложеното USB зарядно устройство.

Резервни части

При евентуална механична повреда на витлата, производителят е окомплектовал този модел с резервни витла и инструмент (отвертка) за подмяната им. Така сме сигурни, че няма да си създаваме излишни грижи с търсене на резервни части. Важно е да споменем обаче, че въпреки това, на пазара се предлагат много резервни части, които са съвместими с този модел.

Заключение

Това е той - Syma X5C, един невероятно симпатичен модел квадрекоптер или още наричан дрон, които е подходящ за всеки любител на тези играчки. Безопасен и с нискобюджетен модел, подходящ за начинаещи, но също и отличен за напреднали „пилоти“.

Технически характеристики

 • Материал на корпуса: Износоустойчиви полимери;
 • Тип двигател: Четков електромотор;
 • Стабилизация: Жироскоп;
 • Маневрени посоки: Всички основни + 360 градусово завъртане;
 • Декоративно осветление: LED;
 • Радиоуправление: 2.4GHz радиоконтрол;
 • Камера: Да;
 • Брой канали: 4;
 • Оптимална дистанция на контрол: 50 метра;
 • Захранване;
 • Пулт: 4 батерии размер АА (не са включени в комплекта);
 • Дрон: Презареждаема литиево-полимерна батерия с капацитет от 650mAh;
 • Време за полет с едно зареждане: над 6 минути;
 • Размери: 31х31х8 сантиметра;
 • Наличен цвят : Бял.

Какво ще намерите в опаковката

 • 1бр. RC пулт (дистанционно управление);
 • 1бр. презареждаема батерия;
 • 4бр. резервни витла;
 • 1бр. зарядно USB устройство;
 • 1бр. ръководство за употреба;
 • Гаранция 12 месеца.
Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 23 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 24 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 25 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 26 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 27 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 28 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 29 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 30 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 31 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 32 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 33 Квадрокоптер Syma X5C-1 Explorers 2.4GHz радиоконтрол 4CH 650mAh 34
Къде може да се лети с дрон?
Каква е разликата между “Квадрокоптер” и “Дрон”?
2018-07-25

Има това което търся.Благодаря!

  2018-07-10

  голям избор, добри цени, много информация

   2018-04-17

   Привлекателна цена за продукта. Бърза доставка. За 4 дни ползване все още е здрав. Неудобство създава махането на батерията за да бъде заредена, но нямам опит със зареждането на други дронове.

    2018-01-04

    Положителни мнения за магазина

     2017-12-19

     имате богат избор

      2017-12-17

      е евтино

       2017-12-11

       Избрах да пазарувам заради добрите отзиви и промо цената

        2017-11-12

        При вас намерих това което търся.

         2017-11-04

         харесвате ми

          2017-10-20

          Супер е за начинаещи, които оскат да се учат.
          Учудващо е много стабилен

           2017-10-15

           ми хареса :)

            2017-02-19

            Доволен съм от дрона .

             Напишете отзив

             Напишете отзив

             Напишете отзив

             Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

             Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

             Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.