Халогенни крушки

10 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

10 резултата

Халогенните крушки започнаха да се използват, като алтернатива на обикновените им аналози с жълта светлина. Те се отличават с по-дългия си живот и по-ярката светлина, която може да бъде бяла или цветна. Нека разгледаме отличителните им черти и цветовата им температура.

Какво представляват халогенните крушки?

Халогенни крушки за кола

Както предшествениците си, тези халогенни крушки са снабдени с нажежаема спираловидна волфрамова жичка с високо съпротивление, през която при протичане на напрежение се нагрява и отделя голямо количество светлина. Разликата обаче се състои в наличието на допълнителни халогенни пари от бром или йод в колбата им. Това увеличава живота на лед жичката до около 2000-4000 часа, а понякога и повече при запазване на волтажа.

По захранващото си напрежение те се делят на два вида, а именно на слаботокови (от 12V до 24V) и силнотокови (220V). Тези халогенни крушки, както и тези с ксенонов ефект, доста често се използват във фаровете на автомобилите, като заместители на конвенционалните варианти.

С какво са по-различни от обикновените крушки?

Халогенни крушки H7

Отличават се с компактните си размери и стабилен светлинен поток през целия си експлоатационен период, който е значително по-продължителен от този на обикновения наличен аналог с нажежаема жичка. Излъчваното от тях сияние е значително по-ярко (15-22 лумена на ват), а същевременно те са енергоспестяващи.

Структурата и в двата продукта е идентична. При подаване на напрежение, поради високото съпротивление на спираловидния елемент, той отделя светлинна и топлинна енергия. С течение на времето обаче от спиралата се отделят малки частици поради разрушителния процес на волфрама. Те се утаяват на дъното на стъкленото тяло и в определено време изгаря.

За да се удължи живота й, при халогена е добавен специален инертен газ, забавящ утаяването на волфрамовите частици в стъклената колба, запазвайки здравината на нагревателния елемент за по-дълго време. От друга страна, това позволява увеличаването на светлинния поток, с което пропорционално нараства и излъчваната светлина.

Мощност и цветова температура?

Излъчваното сияние от халогенни лампи е значително по-приятно за окото и по-близко до слънчевото.  Цветовата температура достига до 3200К. Поради възможността за създаване на по-миниатюрни варианти, тези халогенни крушки могат да се използват за акцентиращ ефект в дадено помещение, автомобилен интериор или търговски обекти.

Ние пък в онлайн магазина 4sales.bg предлагаме разнообразна гама като евтин вариант с:

  • приемливо качество на продуктите;

  • атрактивни ценови оферти за халогенни крушки;

  • възможност за безплатна консултация с експерт за правилен избор на осветление и безпроблемни покупки. Особено важно е да имате предвид цокъла от метал на тези крушки – H3, H7, H4;

  • опция за изпробване и при нужда от връщане или подмяна на закупения нов качествен и професионален продукт;

  • винаги актуални решения за фаровете на вашата кола, независимо дали става въпрос за бмв, шкода, дачия или опел;

  • експресна доставка до желан от вас адрес в цялата страна.

Виждате само малка част от предимствата ни пред конкурентите, така че заповядайте, очакваме Ви!

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл