Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Халогенни крушки

Съдържа 10 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Халогенните крушки започнаха да се използват, като алтернатива на обикновените им аналози. Те се отличават с по-дългия си живот и по-ярката светлина. Нека разгледаме отличителните им черти и цветовата им температура.

Какво представляват халогенните крушки?

Както предшествениците си, тези лампи са снабдени с нажежаема спираловидна волфрамова ...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Халогенните крушки започнаха да се използват, като алтернатива на обикновените им аналози. Те се отличават с по-дългия си живот и по-ярката светлина. Нека разгледаме отличителните им черти и цветовата им температура.

Какво представляват халогенните крушки?

Както предшествениците си, тези лампи са снабдени с нажежаема спираловидна волфрамова жичка с високо съпротивление, през която при протичане на напрежение се нагрява и отделя голямо количество светлина. Разликата обаче се състои в наличието на допълнителни халогенни пари от бром или йод в колбата им. Това увеличава живота на жичката до около 2000-4000 часа, а понякога и повече при запазване на волтажа.

По захранващото си напрежение те се делят на два вида, а именно на слаботокови (до 24V) и силнотокови (220V). Те доста често се използват във фаровете на автомобилите, като заместители на конвенционалните варианти.

С какво са по-различни от обикновените крушки?

Отличават се с компактните си размери и стабилен светлинен поток през целия си експлоатационен период, който е значително по-продължителен от този на обикновения аналог с нажежаема жичка. Излъчваното от тях сияние е значително по-ярко (15-22 лумена на ват).

Структурата и в двата продукта е идентична. При подаване на напрежение, поради високото съпротивление на спираловидния елемент, той отделя светлинна и топлинна енергия. С течение на времето обаче от спиралата се отделят малки частици поради разрушителния процес на волфрама. Те се утаяват на дъното на стъкленото тяло и в определено време изгаря.

За да се удължи живота й, при халогена е добавен специален инертен газ, забавящ утаяването на волфрамовите частици в стъклената колба, запазвайки здравината на нагревателния елемент за по-дълго време. От друга страна, това позволява увеличаването на светлинния поток, с което пропорционално нараства и излъчваната светлина.

Мощност и цветова температура?

Излъчваното сияние е значително по-приятно за окото и по-близко до слънчевото.  Цветовата температура достига до 3200К. Поради възможността за създаване на по-миниатюрни варианти, те могат да се използват за акцентиращ ефект в дадено помещение или търговски обекти.

Ние пък в онлайн магазина 4sales.bg предлагаме разнообразна гама на достъпни цени с:

  • приемливо качество на продуктите;

  • атрактивни ценови оферти;

  • възможност за безплатна консултация с експерт за правилен избор и безпроблемни покупки;

  • опция за изпробване и при нужда от връщане или подмяна на закупения продукт;

  • винаги актуални решения за фаровете на вашата кола;

  • експресен транспорт до желан от вас адрес в цялата страна.

Виждате само малка част от предимствата ни пред конкурентите, така че заповядайте, очакваме Ви!

Още
Халогенни крушки : ОТЗИВИ ОТ КЛИЕНТИ
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.