Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Кабели за ток

Съдържа 9 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Нито един шофьор не е застрахован от това да му се изтощи акумулатора в най-неподходящия момент и да има нужда от подаване на стартов ток от друг чрез кабели. За целта в оборудването на автомобила е необходимо да присъства и някакъв вид стартови комплект от специални кабели с щипки. Как работят те и начина за поставяне върху клемите, дължината и...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Нито един шофьор не е застрахован от това да му се изтощи акумулатора в най-неподходящия момент и да има нужда от подаване на стартов ток от друг чрез кабели. За целта в оборудването на автомобила е необходимо да присъства и някакъв вид стартови комплект от специални кабели с щипки. Как работят те и начина за поставяне върху клемите, дължината им, как да ги свързвам и какъв да е максималния пусков ток при подаване. На всички тези често задавани въпроси ще отговорим по-долу.

Как работят кабелите за ток?

Кабели за подаване на ток

Пускови или наричани още от шофьорите крокодили са два на брой, за всеки от полюсите по един (нула и плюс). Те са предназначени за краткосрочно подаване на енергия между два акумулатора, с цел запалване на двигателя. За да може процесът на подаване с кабели да е максимално ефективен, сечението на жиците е нужно да е поне от 16 до 25 квадратни милиметра, съответно за бензиновите и дизелови мотори. 

Знайте, че тънките проводници оказват силно съпротивление на електричеството и когато то е много силно (а в случая при подаване то е), съществува вероятността да се получи такова нагряване, че дори и да се стигне до пожар.

Разбира се, използваният материал също е нужно да е с ниско съпротивление и да отговаря на по-горе посоченото сечение и нито милиметър по-малко. Медта е добър вариант за случая и тя отговаря на представените изисквания за подаване на ток, затова търсете меден материал за многожилен кабел.

Как трябва да бъдат поставени на акумулатора?

Кабели за ток за автомобил

Обикновено, стартерните кабели за подаване са червен и черен. Червеният се поставя първо на положителната клема на изхабената батерия, а плюса на заредената, когато подавам ток. После, черната жица се поставя на отрицателната клема на заредената батерия, а другия край се защипва върху добре почистен и не боядисан участък от двигателя или шасито. Така се гарантира най-добра връзка между двата хубави източника на ток.

Необходимо е обаче забърсването и почистването с фина шкурка на електродите за по-добър контакт с щипките.

Какъв е максималния пусков ток?

Стойността на този параметър обикновено е 200 А и той е достатъчен за запалването на повечето авто двигатели.

Дължина

Проводниците е нужно да са дълги не повече от 3-3,5 метра. Освен това, щипките за акумулатор трябва да притежават солидност и площ, за да се постигне добър контакт при запалване. Понякога двата автомобила не е възможно да се приближат твърде близо, но посочената дължина на наличните кабели е напълно достатъчна за постигане на целта от по-голямо разстояние.

Ако и Вие се нуждаете от подобен нов комплект с качествени кабели за прехвърляне на ток от кола на друга кола, влезте в онлайн магазин 4sales и посетете специализираната ни категория в нашия сайт, където ще откриете пълна гама от кабели за подаване на ток на достъпни цени. Предпочитайки нас Ви очаква:

  • атрактивно ценообразуване на евтин продукт и множество изгодни видове промоция;

  • бързи поръчки на артикул, без регистрации и предоставяне на лични данни;

  • период за изпробване на покупката и при желание за нейното връщане или подмяна;

  • професионални консултанти, готови да помогнат при подбора на подходящ висококачествен продукт и покупките;

  • краткосрочна обработка на поръчките и тяхното изпращане към клиента;

  • опция тест и преглед преди плащане на качествен артикул, което Ви гарантира, че ще видите полученото преди заплащането му.

Тези и още куп положителни изненади Ви очакват, само онлайн на 4sales.bg! Заповядайте, ние Ви очакваме!

Популярни търсения: щипки за подаване на ток, кабели за ток кола цена, кабели за подаване на ток цени.

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.