Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Кабели за ток

Съдържа 9 продукта.

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Нито един шофьор не е застрахован от това да му се изтощи акумулатора в най-неподходящия момент и да има нужда от подаване на напрежение от друг. За целта в оборудването на автомобила е необходимо да присъства и комплект от специални кабели. Как работят те и начина за поставяне върху клемите, дължината им и какъв да е максималния пусков ток. На ...

Моля отделете време, за да се запознаете повече с продуктите от тази категория

Нито един шофьор не е застрахован от това да му се изтощи акумулатора в най-неподходящия момент и да има нужда от подаване на напрежение от друг. За целта в оборудването на автомобила е необходимо да присъства и комплект от специални кабели. Как работят те и начина за поставяне върху клемите, дължината им и какъв да е максималния пусков ток. На всички тези често задавани въпроси ще отговорим по-долу.

Как работят кабелите за ток?

Пускови или наричани още от шофьорите крокодили са два на брой, за всеки от полюсите по един. Те са предназначени за краткосрочно прехвърляне на електричество между два акумулатора, с цел запалване на двигателя. За да може процесът да е максимално ефективен, сечението на жиците е нужно да е поне от 16 до 25 квадратни милиметра, съответно за бензиновите и дизелови мотори. 

Знайте, че тънките проводници оказват силно съпротивление на електричеството и когато то е много силно (а в случая то е), съществува вероятността да се получи такова нагряване, че дори и да се стигне до пожар.

Разбира се, използваният материал също е нужно да е с ниско съпротивление и да отговаря на по-горе посоченото сечение и нито милиметър по-малко. Медта е добър вариант за случая и тя отговаря на представените изисквания.

Как трябва да бъдат поставени на акумулатора?

Обикновено, стартерните кабели са червен и черен. Червеният се поставя първо на положителната клема на изхабената батерия, а плюса на заредената. После, черната жица се поставя на отрицателната клема на заредената батерия, а другия край се защипва върху добре почистен и не боядисан участък от двигателя или шасито. Така се гарантира най-добра връзка между двата източника на електричество.

Необходимо е обаче забърсването и почистването с фина шкурка на електродите за по-добър контакт с щипките.

Какъв е максималния пусков ток?

Стойността на този параметър обикновено е 200 А и той е достатъчен за запалването на повечето автомобилни двигатели.

Дължина

Проводниците е нужно да са дълги не повече от 3-3,5 метра. Освен това, щипките трябва да притежават солидност и площ, за да се постигне добър контакт. Понякога двата автомобила не е възможно да се приближат твърде близо, но посочената дължина е напълно достатъчна за постигане на целта.

Ако и Вие се нуждаете от подобен комплект, влезте в онлайн магазин 4sales и посетете специализираната ни категория, където ще откриете пълна гама от продукти на достъпни цени. Предпочитайки нас Ви очаква:

  • атрактивно ценообразуване и множество изгодни промоционални кампании;

  • бързи поръчки, без регистрации и предоставяне на лични данни;

  • период за изпробване на покупката и при желание за нейното връщане или подмяна;

  • професионални консултанти, готови да помогнат при подбора и покупките;

  • краткосрочна обработка на поръчките и тяхното изпращане към клиента;

  • опция тест и преглед преди плащане, което Ви гарантира, че ще видите полученото преди заплащането му.

Тези и още куп положителни изненади Ви очакват, само онлайн на 4sales.bg! Заповядайте, ние Ви очакваме!

Популярни търсения: щипки за подаване на ток, кабели за ток кола цена, кабели за подаване на ток цени.

Още
Безплатна доставка за продукти на стойност над 200лв за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.