Понякога в кухнята има нужда от месомелачка, чопър или миксер. Това са три отделни уреда, всеки от които струва пари в магазина и заема много място. Всички тези прибори могат да бъдат заменени само от един пасатор. Какво е неговото предназначение и видовете ястия, които можете да приготвяте с него? Какви са особеностите при избора и защо да купите от онлайн магазин 4sales?
Какво можем да правим с пасатора и за какво служи в кухнята?
С подобен уред с лекота пасирате, нарязвате, разбивате, миксирате. Пасаторът е оборудван с остър въртящ се нож, който с лекота се справя както със зеленчуците, така и с плодовете. С определени уреди с мощност над 600W дори можете бързо и лесно да приготвите кайма, да смилате шоколад и да разбивате лед за охлаждане на напитките през лятото.
Пасаторът е подходящ за приготвяне на супи, пюрета, сосове, салати, теста, пастети, мусове и каквото друго се сетите. Изключително са полезни при приготвяне на детска храна, тъй като позволяват бързото и лесно смилане на продуктите до подходяща за консумация консистенция.
Как да изберем подходящият според нуждите?
Изборът на подходящ пасатор не е сложен и изисква минимални познания за неговите характеристики, най-важните сред които са:
- размерът на купата — колкото по-голяма е тя, толкова повече храна ще нарежете наведнъж. За един човек, подходящ обем е под 1 литър. За повече хора се препоръчва употребата на 1,5 литра;
- мощността на уреда — колкото е по-мощен, толкова по-твърди продукти ще смила и ще генерира по-малко топлина. Ускорява приготвянето, поради високата си сила. Мощността варира от 200W до 2000W. Моделите с мощност 240W са с една скорост и това обикновено са потопяемите пасатори, за които ще стане дума по-долу. За меки продукти се препоръчва мощност от 300-400W;
- степените на скоростите — колкото повече, толкова по-добре. Повечето пасатори имат пет скорости на оборотите и са достатъчни за приготвяне на напитки и различни видове пюрета.
При избора също обърнете внимание на приставките в комплекта.
Каква е разликата между ръчните (потопяеми) и стационарни пасатори?
Ръчни са уредите, които се държат постоянно в ръка при тяхната употреба. Наричани още потопяеми, тези пасатори позволяват директното пасиране в купата или тенджерата. Това са по-евтините и маломощни варианти за приготвяне на пюрета, супи, сосове. Притежават различни приставки, разширяващи тяхната функционалност.
Стационарните или стоящите пасатори са по-мощните уреди и са по-големи по обем от потопяемите. Използват се за приготвяне на по-голямо количество смутита, шейкове и други видове здравословни напитки.
С какво сме конкурентни пред останалите онлайн магазини?
Поддържаме винаги голямо стоково разнообразие, а цените ни са едни от най-достъпните на пазара. Пасаторите ни са качествени и евтини, а гаранцията от две години на всеки уред дава спокойствие за надеждност и безгрижна професионална употреба.