Без значение колко голяма е вашата кухня или колко голямо е пространството на шкафа ви, уредите, които изпълняват няколко задачи, могат да бъдат звездата във вашето домакинство.
За какво се използва блендер? Неговото предназначение е за смилане на различни съставки и подправки, като черен или червен пипер, кимион и т.н. Благодарение на неговото приложение, ще се справите бързо и лесно с всяка задача. Ето накратко за какво служи този малък уред.
Само няколко неща, които трябва да имате предвид – не забравяйте, че не всеки блендер е еднакъв. Потърсете блендер с по-висока мощност, ако планирате използване за по-твърди съставки.

Ключът към смилане с високоефективен блендер? Въртенето!

Не всички блендери могат да се справят със задачата за смилане. Ако някога сте се опитвали да смилате зърна в стандартен блендер, може би сте забелязали, че устройството се върти при използване, но събира сухите съставки под острието. Един високопроизводителен блендер с мощен мотор се отличава при използване. Остриетата са проектирани да създават обратен вихър при използване, избутвайки сухите съставки далеч от остриетата, за да предотвратят натрупването.

Употреба на блендер

Какво може да прави? Използването на блендер изглежда доста лесно - поставете съставките си и го включете. Но какво ще стане, ако се опитвате да смесите нещо малко по-твърдо или по-лепкаво. Вярвате или не, има някои трикове, за да накарате вашия уред да смеси почти всичко при използване. Ето нашите идеи за използване.
Искате да поръсите сладоледа си с бисквитени трохи или да направите основа за чийзкейк? Страхотна идея е да смесите бисквитите с малко крекери. Бисквитите са доста лепкави и при използване на уреда вместо трохи може да получите лепкава смес.
Трябват ви нарязани ядки, но всичко, което имате, са цели ядки в шкафа? Не се притеснявайте – вашият уред е тук, за да спаси положението. Ето как да накълцате ядки:

  • Поставете 1 чаша ядки в блендера;
  • Блендирайте няколко пъти;
  • Извадете буркана от основата и го разклатете, за да преразпределите парчетата;
  • Блендирайте още няколко пъти.
  • Уверете се, че използвате функцията „пулс“ при използване на блендера за смилане на ядки. В противен случай може да се окажете с ядково масло вместо ситни парченца.