Този уред ще сготви вкусна супа, бульон или пък яхния. Приготвените в него зеленчуци на пара ще се топят в устата ви. И всичко това след натискането на няколко бутона и няколко минути за готвене.  

Как да използвам мултикукър?

Използването на мултикукър е възможно най-лесно. Добавете всичките си съставки в купата, затегнете капака според инструкциите и изберете вашата функция за готвене или рецепта. Най-често срещаните контроли на мултикукъра включват бутони и LCD дисплей. Звучи сложно, но не е. Има много лесни рецепти за готвене, които незабавно да пробвате. Но истинската причина да вземете свой собствен уред (или да избършете праха от този, който имате) е да се насладите на сериозно спестяване на време. 

Преди да започнете работа с вашия мултикукър се запознайте с инструкциите за употреба, предоставени ви при покупка. В тях подробно ще е описано какво представлява, как да боравите с него и какво може да приготвите. 

Какви други режими предлага?

Ако питате какво може да се готви с него и какво представлява? Уредът не би се нарекъл мултикукър, освен ако не предлага набор от опции за готвене. Тези домакински помощници се гордеят с широк набор от функции за готвене, за да ви помогнат да направите всяко хранене по всяко време на деня. Те включват направата на кисело мляко, готвене на пара, ориз/ризото, бавно готвене и печене, готвене под налягане и готвене на течния ястия. Вашият мултикукър може да бъде истински спасител, за да ви помогне да приготвите ястия, които никога не сте предполагали, че са възможни през делничната вечер.

Можете да намерите безброй рецепти, които да опитате вкъщи. Първоначално може да ги следвате дословно, докато разберете как действа вашият помощник. След това може да експериментирате с добавянето на различни съставки и подправки. 

Колко души може да обслужи един мултикукър?

В зависимост от модела, капацитета на съда за готвене и размера на порциите, които хапвате, вашият мултикукър може да сготви порции за шест човека. Преценете кой уред ще закупите според нуждите на семейството си. Имайте предвид, че не трябва да препълвате уреда след препоръчителната линия за пълнене, за да позволите храната да се сготви равномерно.