Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах
Направете 4Sales по-добър и спечелете!

Ако откриете грешка или имате предложение, моля да ни уведомите. Ние ще го проверим в рамките на 2 работни дни. Най-полезните коментари ще получат подаръци.

Следвайте този линк за да видите списъка с предходни репорти. Репорти


Буреносно стъкло Капка - Поргноза за времето - Творчески подарък за всеки

49,00 лв

Буреносно стъкло Капка - Поргноза за времето - Творчески подарък за всеки #01571

Украса под формата на сълза с кристали за метео-прогноза

Ако обичате изчистения елегантен стил със семпли, но ефектни декорации, ние имаме чудесно предложение за това как да освежите дома или офиса и да внесете едновременно нотка закачка. Може би вече сте чули, последният моден писък в интериорния дизайн са динамичните украси, които създават усещането за непрекъсната промяна и впечатляват с идейността си.

Декоративна бутилка с допълнително предназначение

С красива, съвършено гладка заоблена форма, изделието напомня изяществото на бохемската традиция в стъклообработката. В случая е използвано специален вид материал, наречен пирекс (Pyrex) или още боросиликатно стъкло, което е подложено на подсилваща преработка.

Така формираният материал е по-устойчив на механично въздействие, има нисък коефициент на разширяване при по-високи температури, а също така ниски нива на химическо въздействие с други вещества. Поради тази причина, е най-честият избор при направата на т.нар. метеорологични уреди – украшения за мебели в различна форма с флуид, който може да се кристализира в зависимост от климатичните изменения. Така един ден, може да имате прозрачна течност с млечно-бяла утайка, а на следващия – спиращи дъха образувания с причудлива форма.

Предлаганият тук модел е изработен в два размера, подходящи едновременно за декорация на бюрото в офиса или нощното шкафче в спалнята. Бутилката е поставена на стабилна подложка и стои много атрактивно, положена до букет цветя или полица с книги. Ще отива, както на модерен, изчистен без много мебели дом, така и традиционно обзавеждане с дървени мебели.

Домашна метео-станция

Макар и без да се знае точно как кристалите „работят“ като синоптици, техните реакции са наблюдавани и отчетени многократно, за да се установи една постоянна закономерност в „поведението“ им. Според историяте те са използвали за първи път през 19-ти век от видния британски адмирал и учен Робърт Фицрой, който разчитал на тях по време на пътешествията си.

В нормално състояние при ясен слънчев ден, флуидът в колбата е разделен на прозрачна горна и плътна, млечно-розова част вътре. Ако е зима и кристалите „усетят“ приближаващ сняг, то тогава течността ще се изпълни с подобни на снежинки млечнобели петна. Продължителният снеговалеж ще ги оформи в заскрежени папратови листа, а ако се оформя буря в дъното на бутилката ще се утаи млечно-бяла каша.

Интересен и полезен подарък

Изделието е изключително подходящо за личен повод като рожден или имен ден, както и за празници като годишнини, събирания на офиса или като подарък за нечие повишение. Изработено е от напълно безвредни материали, без токсичност и може да се пипа и от деца, но винаги в присъствието на възрастен.

Забележка: Производителите напомнят, че продуктът е произведен с цел декорация и не гарантира професионална акуратност на прогнозите.

Технически характеристики:

Модел: бутилка с форма на сълза;

Материал: боросиликатно стъкло, пластмаса;

Размери:  8х8х11 см (широчина на основата 24 см) Без стойка

В опаковката:

1 брой изделие в желания размер

инструкции

 

Напишете отзив

Напишете отзив

Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

Други потребители избраха също Всички Мъжки подаръци

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.