Точила за ножици и ножове

Категории Категории
Изчисти

Филтри

Затвори
Цена
  • От До
  • 6,00 лв. - 64,00 лв.

10 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

10 резултата

Ножовете и ножиците са най-често използваните режещи инструменти и продължителната им употреба ги захабява. Това изисква допълнителното им заточване, което се постига със специални точила, които са далеч от онези от камък, използвани в миналото. Сега ще разберем кога и как правилно се използват. Ще разгледаме и предлагащите се в онлайн магазин 4sales.bg видове и някои съвети за безопасност.

За какво са подходящи точилата

Работата с острите и добре заточени ножове и ножици винаги е по-приятна и бърза. Ето защо, присъствието на здрав заточващ инструмент за тях е повече от необходимост във всеки дом. Въпреки якостта на стоманата, от която са изработени тези прибори, остриетата им всъщност са изключително “крехки” и след години на употреба бързо се захабяват. За да бъдат бързо и професионално наточени е необходимо използването на подходящи инструменти.

Как се работи с тях

Работата с точилата за ножици и ножове не е трудна и изисква от вас поставяне на острието на предназначеното за него място и извършване на повтаряеми движение напред и назад по дължина. Това предизвиква триене между абразивните точещи елементи и материала на самото острие, което всъщност се извършва под определен ъгъл (45°-50°), така че да се образува заостряне. Без значение кой от видовете използвате, работата с тях е една и съща, а индикацията за прекратяване на процеса е видимо по-доброто състояние на острието и неговите режещи качества.

Какви модели ще видите

Онлайн магазин 4sales.bg предлага два от най-разпространените и предпочитани видове точила за ножове и ножици с компактен размер. Всеки практичен домашен продукт е представен с подробна характеристика:

  • Ръчни - не се нуждаят от допълнително захранване и нямат движещи се елементи. При тях просто по дължина прокарвате няколко пъти острието през предназначеното за това място, докато не получите желания резултат за полиране и шлайфане;

  • Електрически - изискват захранване от ел. мрежата и притежават собствен електродвигател, задвижващ точещите елементи.

Съвети за безопасност

Ако се питате – дали трябва да изостря своето внимание? Като цяло, съвременните точила за шлифоване на ножове и ножици са направени по безопасен начин, по който максимално да Ви предпазват от нараняване, но трябва и Вие да се пазите. За целта, препоръчително е да държите прибора само за дръжката, а другата ръка да е максимално отдалечена от острието. Никога не прилагайте сила при двустранен начин на заточване, защото шансът от изхвръкване на острието в неопределена посока не е малък.

Ако сте на път да направите своя избор на заточващ фин, но и издръжлив инструмент за ножици или ножове, заповядайте в онлайн магазин 4sales.bg и вижте нашите предложения, които могат да се използват дори за стоманен или керамичен нож по-нежно покритие. Те са изключително висококачествени и надеждни, така че да предоставят най-добрите резултати и никога повече да не се сблъсквате с проблема на не режещи кухненски инструменти като любител готвач. Нашите продукти за наточване се предлагат на най-добри цени, така че възползвайте се!

Популярни търсения: електрическа точило за ножове, на ток, ръчно.

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл