Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Сфера с LED лампа и кристали за времето - от буреносно стъкло TQY3

42,00 лв

70,00 лв

-40%

-28,00 лв

Сфера с LED лампа и кристали за времето - от буреносно стъкло TQY3 #01601

Мистерия и красива феерия със сфера „буреносно стъкло“

Искате да разнообразите домашния интериор? Търсите начин да добавите повече уют около себе си? Най-добрата ви приятелка има рожден ден и искате да и подарите нещо фънки и оригинално? Насочили сте към правилния продукт. Сферата от т.нар. „буреносно стъкло“, която може да предвижда климатичните промени е чудесна идея за всички, които обичат свежите идеи. Подобно на други продукти от този вид, изделието се предлага с флуид, който кристализира в различна форма и местоположение в зависимост от времето навън. Но за разлика от останалите модели, тук има едно неочаквано допълнение с почти магичен ефект. Вградена LED лампа със седем сменящи се цвята, за повече топлина и красота.

Тайната на прогнозата

Използвани за първи път преди две столетия, флуидите с променяща се структура са намерили приложение при изследователски морски експедиции като помощно средство за предвиждане на времето. Все още тайната на действието им не е разкрита напълно, но се смята, че електромагнитните изменения, настъпващи при смяна на климата, влияят на химическата структура на веществата в течността, видоизменяйки тяхната форма. Но независимо от неизяснената напълно природа на явлението, това не пречи да му се наслаждаваме и очароваме с феерията му близки и роднини.

Подсилено стъкло за възможно най-добрия резултат

За да се осигури максимално чиста среда, неподатлива на температурата в дома или други възможни фактори, течността е изолирана в специална среда, в случая кълбо, изработена от пирекс (pyrex) или т.нар. боросиликатно стъкло, което подобно на йенското е преминало през допълнителна закалка. Този вид материал е с нисък коефициент на топлинно разширяване, тоест трудно се поддава на загряване, механично по-здрав, а също и устойчив на химически реакции. Ето защо е най-добрият избор за изработката на продукти от този вид. Все пак производителите предупреждават да държите изделията настрана от пряка слънчева светлина или да ги използвате в помещения с постоянно работещ климатик, защото тези фактори могат да повлияят на точността на прогнозата.

Как да се превърнете в домашен синоптик

Установено е, че кристалите могат да предсказват слънце, облаци, дъжд и сняг. При слънчев ден, течността е разделена на две половини – бистра и прозрачна горна част и долна, която прилича на току що навалял сняг. Ако времето се заоблачава и е възможен дъжд то повече бели петна започват да се появяват в горната част на течността. Силният вятър се предвествестява от остри, прилични на тръни образувания, а сняг да се очаква, ако на дъното се появят „скрежни“ листа.

При покупка или за подарък, имайте предвид, че за да има пълен ефект прогнозата изделието трябва да претърпи период на аклиматизация, който е обикновено от една до две седмици.

Малка нощна приказка

Красотата на променящите се кристали е неоспорима, но обикновено можем да и се наслаждаваме само денем. Не и при този продукт обаче – вградената LED лампа, със сменящи се седем цвята като от дъгата гарантира приятната атмосфера в стаята и след залеза на слънцето.

Лампата се активира вградена в основата презареждаща се батерия. Преди да я използвате трябва да я включите да се зареди за минимум два часа. За целта в комплекта е наличен USB зареждащ кабел. Когато зареждате мигаща червена лампичка ще индикира, че процеса се извършва успешно.

Технически характеристики:

 • Модел: сфера с LED лампа и кристали за времето;
 • Материали: пирекс, дърво;
 • Размер: 12 см (височина) х 9 см (ширина при основата).

В комплекта:

 • 1 брой сфера;
 • 1 USB зареждащ кабел;
 • Инструкции за употреба.
2018-06-26

Сайта е многоо готино направен с лесно меню отзивчив персонал по подръжката му и най-важното е че цените на стоките са наистина много изгодни!!!

  2018-05-02

  търсих такъв подарък

   Напишете отзив

   Напишете отзив

   Напишете отзив

   Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

   Други потребители избраха също Всички Сувенири и подаръци

   Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

   Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.