Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Красив глобус с кристали които предсказват времето TQY1

35,00 лв

Красив глобус с кристали които предсказват времето TQY1 #01436

ОСОБЕНОСТИ

Това е идеалният подарък за Коледа, рожден ден или за новия дом на приятели! Прекрасният дизайн на бутилката във формата на земното кълбо, в съчетание с поставката от масивно дърво, ще придадат на дома Ви стил през зимните месеци! Освен красив, глобусът е и функционален. Буреносното стъкло ще Ви помага да предричате прогнозата за времето!

Различните промени в атмосферните условия ще предизвикват промени във формата на кристалите му. Обикновено слънчевото време предполага и почти липсващи кристали в течността – те падат на дъното. Респективно, когато течността се размъти - и времето ще бъде облачно. Ако видите оформени кристали, значи ще застуди и дори ще завали сняг. Има различни форми при затопляне, преди дъжд и при буря.

Как работи

“Storm glass” или химическото стъкло за времето е инструмент, който е бил предложен като метод за прогнозиране на времето. Той се състои от специална течност, поставена в запечатано прозрачно стъкло. Състоянието на кристализация в течността се смята за свързано с времето.

Изобретателят е неизвестен, но устройството става популярно през 1860-те, след като е популяризирано от адмирал Робърт Фицой, който заявява, че „ако е фиксиран, необезпокояван, на свободен въздух, не е изложен на излъчване, пожар или слънце, но на обикновената светлина на добре вентилирано помещение или въздух навън, химическата смес в така нареченото буреносно стъкло се променя по характер с посоката на вятъра, а не на силата му, особено (макар че може да се променя само по външен вид) от друга причина, електрическо напрежение.“

Имайте предвид, че в момента тези устройства имат по-скоро декоративна цел, отколкото за точно предричане на атмосферните условия.

Технически характеристики

 • Марка: Pawaca;
 • Материал: дърво, стъкло;
 • Функция: декорация за дома, офиса, подарък;
 • Размер на артикула: 14 см х 22 см х 10 см;
 • Размер на пакета: 25cм x 28 cм x 10cм;
 • Тегло на артикула: 0.874 кг.

КАКВО ЩЕ НАМЕРИТЕ В ОПАКОВКАТА

 • Глобус с кристали, които се променят според атмосферните условия.
2018-12-21

Защото тук намерих продукта, който търсих

  2017-12-16

  цената много добра

   Напишете отзив

   Напишете отзив

   Напишете отзив

   Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

   Други потребители избраха също Всички За дома

   Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

   Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.