Периферните устройства - допълнително компютърно оборудване, което е свързано към системния модул или директно към локалната мрежа по жичен или безжичен път. Към днешна дата, периферното оборудване представлява голямо семейство от електронни прибори, чиято основна задача е свързана с операциите по въвеждане, извеждане, обработка, съхранение и обмен на данни.

Нека разгледаме основните категории, по които по-лесно ще ги разграничаваме, както и какво можете да откриете в съответната категория на онлайн-магазина 4sales.bg

Кои са основните категории периферни устройства

  1. За визуално изобразяване на информация, преобразуване на данни във видеоизображение - монитори и видео-панели.

  2. Цветни принтери - за отпечатване на данни на хартия в различни формати и плотери - за точно и висококачествено чертане на графична информация върху хартиени носители.

  3. Проектори - позволява предаване на изображения от компактдискове, DVD дискове, както и от твърдия диск на вашия компютър върху големия екран.

  4. Компютърни скенери - правят анализ (сканиране) и цифровизация на различни обекти (обикновено текстова и графична информация от хартия) за създаване на копие на изображения и т.н.

  5. Многофункционалното оборудване съчетава функциите на няколко отделни модула, като например скенер и принтер.

  6. Допълнителна компютърна периферия - това са малки допълнителни джаджи, чието предназначение е да увеличат функционалността на основната компютърна система. Такива са например, мишките, клавиатурите, флаш-паметите, безжичните джойстици, различните USB хъбове и преходници, блутут джаджи и т.н.

Ако трябва да ги разделим условно, те се разграничават на входни периферни устройства и изходни периферни устройства. В първия случай с тези джаджи въвеждаме някакви данни в компютъра и комуникираме с него, докато във втория - те извеждат определена информация. Пример за изходни модели са монитора, принтера, тонколоните и т.н.

Как правилно да изберем подходящите многофункционални периферни устройства

Всички видове периферни устройства са предназначени да изпълняват конкретни задачи и да разрешават определени проблеми. В тази връзка е важно да определите какво точно очаквате от новото си оборудване (комплект) или конкретен компонент.

За да избегнете неразумни разходи или, напротив да не получите необходимите функции, е целесъобразно предварително да си отговорите на следните въпроси:

  1. какви задачи трябва да умее да решава даденото оборудване, каква функционалност се изисква от него.

  2. какви видове аксесоари трябва да присъстват в комплекта и колко да са на брой и трябва ли изобщо да има такива.

  3. колко ефективно и икономически обосновано ще бъде използването на избраната покупка.

  4. какви са условията за техническа поддръжка и обслужване на даденото оборудване по време на неговата експлоатация.

Безусловни фактори при избора е качеството, надеждността, лекотата при употреба и поддръжката, целесъобразност на покупката и използването на избраните устройства. В онлайн магазина 4sales.bg получавате широка гама от най-разнообразна и многофункционална електронна периферия на достъпни цени. Разгледайте и ни пишете в случай на въпроси или затруднения при подбора.

Защо да купите именно от 4sales.bg

Защото както споменахме, освен широката гама от различни странични допълнителни устройства, 

в онлайн магазин 4sales.bg предлагаме стоките си с гаранция за качество и те са чисто нови (неупотребявани). Пристигат при вас в пълния си комплект и то в най-кратки срокове. Имате избор от различни USB кабели, трансмитери, детектори, зарядни за автомобил, карти памет, монопод за смартфони и какво ли още не.

Влезте, разгледайте, а ние ще Ви помогнем ако имате нужда от това. Очакваме Ви!