След като сме си сложили перманентен грим за вежди, то очакваме той да издържи дълго. Точно това и прави. Само че не винаги – качествено. Понякога не сме доволни от нанесения перманентен грим. Струва ни се, че веждите ни далеч не изглеждат добре. Затова прибягваме към продукти и техники за премахването му. Но тъй като това е сравнително нова област, мнозина от нас не разбират как да отстраним пигментацията. Съответно, не познават безопасни методи за тази цел. Затова ние сме подготвили кратка статия, която да ви научи на малко повече за премахване на перманентен грим от веждите.

Лазерно отстраняване – техника и съвети

Просто отстранява пигментите от дълбочината на кожата. Естествено, трябва да знаем как да подготвим веждите за това. На първо място, важно е да изчакаме. Ако прибегнем към премахването твърде скоро, след като е сложен перманентен грим, това не е оптималният вариант. Първо, ще изисква повече процедури. Второ, ще бъде по-болезнено. Трето и последно, могат да се появят белези.

Освен това е нужно да знаете и някои неща за след лазерното отстраняване на перманентен грим на вежди. Едно от тях е, че нормално ще се образуват корички. Това е следствие от нараняването на кожата, което е било осъществено по време на лазерното премахване. Не бива да ги чоплите или да ги отстраняване. Премахването им ръчно може да доведе до белези. Изчакайте ги да заздравеят сами. Помнете, че те съдействат за процеса на възстановяване пред себе си.

Допълнително, няма как процесът да бъде осъществен само с една-единствена процедура. Броят нужни процедури ще зависи от няколко фактора. Един от тях е структурата на кожата ви. Също така – колко плътен и наситен е пигментът. Други фактори са дълбочината на неговото разположение, а също и цветът. По-тъмните цветове изискват повече процедури. По-трудно се отстраняват и пигменти, които са нанесени по машинния метод. За разлика от тях, микроблейдинга може да бъде премахнат с по-малко процедури. Общо взето, премахване на микропигментацията от веждите ви ще изисква между 6 и 8 процедури.

Премахване с химически разтвори на пигмент от веждите

Друг вариант, отново извършван от специалисти, е премахването с химически разтвори. При тях пигментът се извлича на повърхността и се премахва. Всъщност, процедурата представлява, по същество, обратното на нанасянето на перманентния грим. При нея дори се използва същата машинка, с която и се поставя такъв. С нея разтворът се вкарва в кожата. Той реагира с пигмента и го отделя от тялото, без да го променя.

Този процес действа изключително бързо и почива на биохимични принципи. Всъщност, той ще извлече пигмента на повърхността на кожата. Това означава, че дори с една единствена процедура можете да премахнете целия пигмент, ако той е по-повърхностно. Ако е по-дълбоко ще се наложи процесът да се повтори. Това се осъществява след месец-два.

Хубавото на отстраняването с химичния метод е, че не е необходимо да чакате. Докато при лазерното отстраняване е нужно да измине известен период от време, преди да може да се приложи, тук не е така. На химично отстраняване на пигментите можете да се подложите дори веднага след като ви е бил нанесен перманентният грим. Имайте, обаче, предвид, че възстановяването е по-дълго. Коричките ще изчезнат след до две седмици, но зоната няма да е напълно възстановена за период от 3-6 месеца.