Ако преди години за да разтоварим тялото си от натрупаното напрежение трябваше да посещаваме различни скъпоструващи специализирани масажни студия, то вече на пазара се предлагат специални масажори за тяло на достъпни цени. Сега ще обсъдим методите за правилен избор, разглеждайки основните видове и имаме ли изобщо нужда от подобен прибор.

Как да разберем дали имаме нужда от такъв тип уред

Разгледаните по-решения дори ще бъдат ефикасни ако имате усещане за скованост, натрупано напрежение и желание за разпускане. Дори и да не чувствате нужда от масаж, подобна джаджа ще даде следните ползи за тялото Ви:

  • засилване на имунитета;

  • ускоряване на метаболизма и кръвообращението;

  • повишаване на мускулния тонус и еластичността на кожата;

  • намаляване на стреса и депресивното състояние.

Основни видове

  • Ръчни - те не изискват електрозахранване и действието им се основава предимно на механичен принцип, при който държите уреда с ръка и извършвате кръгови действия около проблемната област. Той притежава дървени или пластмасови релефни ролки, които под външното въздействие (когато го движите с ръката) се търкалят по кожата. Това е и по-евтиният аналог;

  • Електрически - в случая Вие държите прибора с ръка и просто го позиционирате на мястото, където искате да се извърши масажа. Той работи или с вградена батерия или чрез директно захранване от ел. мрежата. Задвижва се от електродвигател и механизъм, активиращ масажните дюзи;

  • Инфрачервен - представлява малко ръчно устройство, излъчващо инфрачервени вълни с различна интензивност. Те могат да имат загряващ ефект, а също се поставят и различни приставки, усилващи един или друг ефект на уреда. Видовете масаж могат да са обичаен, вибрационен или магнитен;

  • Антицелулитен - благодарение на рефлекторните и механични въздействия върху проблемните зони, тези прибори предизвикват загряване и кръвонасищане и обогатяване на клетките с кислород, с което се активират процесите на изгаряне на подкожната мазнина.

Защо са важни дюзите

Всеки масажор има конкретен механизъм на действие. Но за да разнообразите програмите му е необходимо да използвате допълнителни аксесоари, които да осигурят даден режим на работа. Точно дюзите са тези добавки, които притежават определен начин на прикрепване към уреда и могат да са с овална форма, издадени напред заострени меки релефи и т.н.

Топ масажори на 4sales.bg

Нека Ви предложим нашата класация за най-добри модели към момента:

  1. На първо място Ви представяме нашият шиацу стимулатор , способен да облекчи най-разпространените неразположения сред населението, като болките във врата и гърба, депресивни състояния и главоболия.

  2. Виброекшън  е второто ни предложение, помагащо Ви да поддържате добрия си мускулен тонус ако не разполагате с време за посещение на фитнес залата. Чрез своя виброрежим, той ще предизвика интензивното потене и топене на мазнините.

  3. За акупунктурни процедури са предназначени очилата  с вибрационно въздействие върху околоочните зони, освобождавайки натрупалото се напрежение в областта на главата и подобрявайки работоспособността на мозъка.

Ако желаете да разгледате и останалите предложения на онлайн магазина 4sales.bg или да видите мнения от други наши клиенти, то заповядайте дори още сега и ще получите пълен достъп до актуалните ни оферти с промоционални цени. Очакваме Ви!