Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Куб кристали TQY7

35,00 лв

Куб кристали TQY7 #01596

Куб с кристали на времето – елегантен подарък за мъже и жени

Наближава рожденият ден на ваш близък или роднина и сте изправени пред вечния въпрос – какво да изберете за подарък? Много от нас не веднъж са изпадали в тази ситуация, изчерпали вече всички идеи. Ние ви предлагаме изход от дилемата, с нещо свежо, новаторско и впечатляващо. Статуетка-куб с кристали, прогнозиращи времето. Изделието е подходящо и за мъже, и за жени, като идеално ще пасне като украшение в дома или модернистичен фънки елемент в офиса.

Специално „буреносно стъкло“ за домашна метеопрогноза

Използвани за първи път през 19-ти век флуидите с кристали са намерили широко приложение в мореплаването, помагайки на моряците да се подготвят за приближаващи бури или ветрове. Точната природа на явлението не е известна, но многобройни наблюдения и опити са доказали, че в зависимост от климатичните промени,те формират различни образувания, както и променят местоположението си.

В съвременността причудливото им шоу е намерило подходящо място за изява в изделията за подаръци, наричани „буреносно стъкло“. Изработени от здравия пирекс (pyrex) или още боросиликатно стъкло, тези изделия се отличават с високо качество и нисък коефициент на топлинно разширение. Освен това пирексът е силно устойчив на химични влияния, което допълнително гарантира безопасното използване на продукта.

Какво ще бъде времето утре?

Независимо дали правите подарък на някого или купувате продукта за себе си, трябва да знаете, че е необходимо известно време на флуидът да се аклиматизира. Дължината на този период зависи от топлината във вашия дом, като производителите дават максимален срок от две седмици. Те също така предупреждават, да избягвате поставянето на статуетката-куб в стая с непрекъснато работещ климатик, както и под пряка слънчева светлина.

Ако навън е ясен слънчев ден, горната част на течността е прозрачна, а в долната се е оформило нещо като мек пухкав сняг. При предстоящо заоблачаване повече млечно бели парчета ще се появят в горната половина на съда, а при идваща буря те ще станат по-остри и накъсани. А ако през зимата забележите ли заскрежено дъно с големи „ледникови“ образования, това е знак за приближаващ сняг.

Зарадвайте себе си или някой близък

Има нещо много успокояващо в танца на кристалите, затворени в съда. Заради формата си, кубът създава допълнителен тризмерен ефект, което прави феерията наистина впечатляваща. Поставен върху елегантна дървена поставка, той изглежда много стилен и ще стои много добре на бюрото в офиса или на полица в дома.

Забележка: Производителите предупреждават, че изделието е с цел декорация и забава и не претендират, че дава професионална синоптична прогноза.

Технически характеристики:

 • Модел: статуетка-куб
 • Материал: пирекс, дърво

В опаковката:

 • 1 брой куб „буреносно стъкло“;
 • инструкции,
2018-02-12

намерих тук всичко, което исках да купя

  Напишете отзив

  Напишете отзив

  Напишете отзив

  Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

  Други потребители избраха също Всички Сувенири и подаръци

  Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

  Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.