Когато водачът се наведе напред, назад, надясно или наляво, колелата се движат в тази посока. Серия от сензори и подложки за натиск помагат за улавяне на тежестта на водача и го предпазват от падане напред.

От какво е направен един ховърборд

Ховърбордите използват различни сензори и други компоненти за каране, балансиране и функциониране.

Жироскоп: Най-важната част от джаджата, този компонент регулира наклона на платформата, за да поддържа водача балансиран. 

Микропроцесор: Той регулира количеството енергия, което отива към двете гуми.

Батерия: Литиево-йонна батерия съхранява заряда на ховърборда. 4 часа обикновено осигуряват пълно зареждане и осигуряват до над 10 км преход.

Мощен мотор: Получава информация от логическата платка и захранва колелата, когато се накланяте.

Инфрачервени сензори (IR сензори): Те измерват присъствието на обекти и разстоянието до тях.

Сензори за наклон и скорост: Контролират скоростта на ховърборда, като измерват колко бързо се въртят колелата и комуникират с жироскопа и логическия диск.

Логическа платка: Обработва данните от различни сензори и изпраща информацията към двигателите. Това осигурява необходимите движения и посоки, както и балансирано устройство.

Подложки за натиск: Това е мястото, където се поставят краката на водача. Те уведомяват логическата платка, че някой се вози, както и в каква посока иска да се движи.

Две колела: Те варират по размер според производителя. Ако мислите да карате борда си по по-чакълест път, потърсете борд с гуми с повече инча.

Превключвател на захранването: Включва и изключва платката.

Как се зарежда ховърборд?

Изключете щепсела, преди да поставите кабела на вашето зарядно в порта на платката. Сега можете да свържете отново към електричеството и да включите отново захранването. Индикаторът на зарядното трябва отново да светне малка червена светлина, което показва, че батерията ви не е пълна. Когато батерията на вашия ховърборд е пълна, светлината ще е зелена. Изключете захранването.

Как да изберем ховърборд?

Тегло на водача и желана скорост

Повечето модели ховърборд са предназначени за момче и за момиче. Те трябва да са над 8-годишна възраст. Изборът на борд зависи и от теглото на водача, височина, както и ниво на уменя. Тъй като джаджата е моторизирана система за придвижване, съществуват рискове, с които някои деца не са съвсем готови да се справят или все пак ще се нуждаят от надзор от възрастен, докато карат.

Живот на батерията

Изберете ховърборд с дълъг живот на батерията за по-дълго забавление без прекъсване. Повечето модели с голям капацитет могат да работят поне 45 минути, а други могат да издържат до един час, въпреки че постоянните спирания и стартирания могат да съкратят времето за каране. 

Стил

След като вземете предвид по-горните фактори, помислете кой ховърборд ще пасне най-много на вашата личност. Прочетете мнения на клиенти за харесания от вас модел, за да изберете по-лесно. Предлагат се много готини карбонови варианти. Можете да разгледате качествени модели на 4sales.bg.