Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Ховърборд с 10 инчови гуми, Bluetooth връзка, високоговорител и LED светлини

359,00 лв

Купи на кредит

Ховърборд с 10 инчови гуми, Bluetooth връзка, високоговорител и LED светлини #00897

Особености

Все по често виждаме хора, които се придвижват с помощта на малки странни скутери. Те визуално наподобяват скейтборд, но принципно са различни устройства. Това са ховърбордите – устройства за лесно придвижване в градска среда, задвижвани от електрическа енергия. Освен изключително удобни за тесните градски пространства, тези машини превръщат всяко кратко пътуване в голямо забавление. Макар и управлението да изглежда сложно, всъщност то е изключително елементарно. Всеки, стъпил за пръв път на „борда“ му, се научава да го управлява за не повече от 5 мин, научавайки основните правила за командване и насочване на борда. За няколко часа практика, всеки начинаещ свиква с управлението му до степен, че забравя за наличието на борда под краката си. За високата безопасност, производителят е предвидил много защитни механизми. Нека се запознаем по-подробно със устройството на Hoverboard.


Борда представлява система от две платформи свързани с обща ос. Всяка от двете платформи е съставена от електродвигател и горна част – педал. Чрез педалите се предават командите, под формата на различни наклони. Всяко изменяне на наклона на човешкото тяло или разликата в наклоните между двата педала се предава на електронния модул. Този модул е съставен от жироскоп и процесор, които обменят информация помежду си. Така командите от човешкото тяло се „превеждат“ в команди за управление на електродвигателите. Основните команди за движение, напред или назад се предават съответно с наклон на тялото напред или назад. Отклонението от праволинейно движение, тоест завиването, се изпълнява чрез преразпределение на тежестта, съответно на посоката. Повечето команди за движение, трудно могат да се опишат в това ревю, но бъдете абсолютно сигурни, че се възприемат и научават изключително бързо.


Сега ще се запознаем по-конкретно с характеристиките на предлагания от нас модел Ховърборд. Ще започнем с корпуса. Той е изработен от висококачествена пластмаса, която не старее под влияние на UV лъчи и остава еластична, което е предпоставка за трудното механично нараняване. Корпуса на ховърборда е издръжлив на ударите на малките камъчета, както и на умерени удари в различни препятствия. Горната част на корпуса е допълнена с гумени степенки, които осигуряват стабилност на стъпалата и възпрепятстват хлъзгането. Задвижващите колела са покрити от калници, предпазващи облеклото и обувките ни вода и кал. Разбира се, корпусът е стилизиран с разнообразни шарки, които му придават уникален футуристичен вид. Като допълнение на корпуса, на челни места са монтирани LED източници на светлина. Освен дизайнерски щрих, тези светлини имат и друга много важна функция – ясното обозначаване на човек, придвижващ се с ховърбор, в тъмната част на денонощието.


Да разгледаме и задвижващите елементи. Ще започнем прегледа отвън навътре. Когато погледнем странично борда, първо забелязваме колелата. Върху стилизирани джанти са монтирани пневматични гуми. Пневматичните гуми притежават много предимства, като абсорбиране на вибрации, например. Колета биват задвижвани от електродвигателите с обща мощност от 600W. Тяхната мощност позволява развиване на скорост до 15 км/ч при относително равен терен. Също така, е възможно изкачването на наклон до 15 градуса без проблем. Трябва да отчетем, че максималната скорост се лимитира от процесора на борда за да се гарантира безопасността на потребителя. Скоростта е пряко свързана с наклона на тялото и се регулира с лекота.


Когато говорим за двигателите, несъмнено трябва да обърнем внимание на източника на електроенергия. Първо да споменем, че напрежението с което оперира борда е 36V. А ето я и акумулаторната батерия, тя е произведена от доказания бранд Samsung. Тя е изградена от висококачествени галванични клетки, съчетани в пакетна структура с общ капацитет от 4.4Ah. С този енергиен запас е възможно изминаването на над 30 км се едно зараждане. Ховърбордът притежава и система за изключване на електродвигателите и превръщането им в генератори на ток, когато се спускаме по наклон. Това не само спестява от заряда на акумулатора, но и се възстановява изразходваното количество енергия. Така, при редуване на движение по равни и стръмни терени със спускане по отрицателни наклони, може значително да се удължи пробегът с едно зареждане на акумулаторната батерия. На горна страна на корпуса, разположен между двете степенки, се намира индикаторът за нивото на заряд на акумулатора. От него лесно разбираме, кога е необходимо зараждане и колко километра можем да изминем преди да се изтощи напълно акумулаторът. Споменахме неколкократно зареждането – то се извършва с помощта на приложеното зарядно устройство в комплекта на борда. Включва се в леснодостъпната букса на борда и се захранва от стандартната електрическа мрежа с напрежение от 220V. Времето за зареждане на акумулаторната батерия е 3 часа.


След като разгледахме задвижващите компоненти на Hoverboard, ще обърнем внимание и на „умната“ електроника. Тя разположена в централната част на устройството, като е напълно защитена от механични повреди и навлизане на влага и прах. Основните компоненти, както вече споменахме, са жироскоп и процесор. Те осигуряват двойната система за балансиране, която дава едновременно стабилности и свобода при движението. Този модел предлага и една ентъртеймънт функция, а именно връзка със смартфон. Връзката се осигурява чрез Bluetooth и дава възможност за синхронизиране на борда със смартфон, както и просвирване на музика през вградения високоговорител. Високоговорителят е защитен от влага и прах ,подобно на оперативната част на борда. Така пътуването ни ще бъда съпроводено с любимата музика и още повече приятни емоции. Също така можем да управляваме захранването на електродвигателите чрез своя смартфон от разстояние, което ни помага за икономия на енергия.


След като разгледахме детайлно всички компоненти ще се спрем и на габаритите и теглото. Благодарение на внедряването на висококачествени алуминиеви сплави в носещите части на борда, се постига ниското тегло от 11 килограма. Размерите на машината възлизат на 584х186х17мм, които я правят удобна и за хора с големи стъпала. Борда е окомплектован със специален сак за транспортиране на дълги разстояния, а във всекидневието той се пренася просто под мишница. Клирънса или височината на борда е 130мм, което предоставя възможност за преодоляване на препятствия с неголеми размери.


Можем да ви гарантираме, че притежанието на това средство за придвижване има много предимства. То предлага възможност за всекидневно удобно пътуване на малки разстояния, като ни спестява хилядите транспортни проблеми на всеки голям град. Същевременно, борда е подходящ за разходки в свободно време , в парка или по брега на морето, например. Лесното и безопасно управление го прави подходящ за хора от всички възрасти. Той е пригоден да издържи хора с тегло до 120 килограма. Освен ненадминати удобства, Hoverboard придава стил и забележителност на неговия собственик. Hoverboard - транспортно средство на бъдещето!

Технически характеристики

 • Материали: високотехнологичен алуминий, полимери: пластмаси и гуми;
 • Батерия - тип: литиево-йонна Samsung;
 • Зареждане на батерията от 220 волта;
 • Напрежение: 36V;
 • Капацитет: 4.4Ah;
 • Изисквания при зареждане: 100-240V; 50/60hz;
 • Време за зараждане: 2-3 часа;
 • Пробег с едно зараждане: 20-40км;
 • Двигатели - тип: четкови електродвигатели;
 • Мощност: 600W;
 • Размер на колелата: 10 инча;
 • Тип гуми: пневматични, със стандартен вентил;
 • Клирънс (просвет): 130мм;
 • Максимална товароносимост: 120кг.;
 • Максимална скорост: 15км/ч;
 • Максимален наклон на изкачване: 15 градуса;
 • Размери: 584х186х178мм;
 • Тегло: 11кг;
 • Допълнителни: Bluetooth връзка, Високоговорител, LED спомагателни светлини.

Какво ще намерите в опаковката

 • 1бр. Hoverboard с вградена акумулаторна батерия 600W;
 • 1бр. Зарядно устройство;
 • 1бр. ръководство за употреба;
 • 1бр. Гаранция 12 месеца.
Ховърборд с 10 инчови гуми, Bluetooth връзка, високоговорител и LED светлини 1 Ховърборд с 10 инчови гуми, Bluetooth връзка, високоговорител и LED светлини 2 Ховърборд с 10 инчови гуми, Bluetooth връзка, високоговорител и LED светлини 3
Как се кара ховърборд?
Укроти детето с Ховърборд
Безопасни ли са ховърбордовете за деца
2017-05-25

Това, което ме провокира да избера точно този модел ховърборд, беше цената и това, че има светлини. Мога да го кара дори и през нощта. Страхотен е.

  2017-05-15

  Моята дъщеря винаги си е падало по екстремните неща. Взехме и този ховърборд и още с първото качване, успя да се справи. Ако бях аз, сигурно щях да падна няколко пъти, докато ми се получи.

   Напишете отзив

   Напишете отзив

   Напишете отзив

   Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

   Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

   Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.