Веждите са рамката на лицето ви. Тяхната най-малка промяна оказва огромно влияние върху вашата визия. Поддържането на страхотна им форма във вкъщи не е непосилна задача, нужни са ви само няколко нещица за оформянето им, като пинсета, ножичка, тример и/или конец, но трябва да сте особено внимателни когато се стигне до скубане. 

Ако пък се тревожите да не съсипете лицето си, то спокойно можете да се обърнете към специалист козметик. Благодарение на своя опит, той може да ви даде предложение каква форма ще ви отива и ще подчертае красивите ви черти. 

Какво се използва за рисуване на вежди?

Използвайте молив или специална помада (пудра или гел), която да нанасяте с наклонена четчица. Изберете продукт с нюанс, който е близък до този на естественото ви окосмяване. Използването и на двата вида продукт може да създаде по-естествен вид, но не бива да прекалявате с наслояването, за да не постигнете обратния резултат. Когато използвате фин молив за оформяне, запълнете празните места с рисуване на няколко леки чертички, за да имитирате отделни косъмчета. Различни четки и комплекти, както и сенки, с които да подчертаете страстния си поглед, и още други продукти за вежди ще откриете на 4sales.bg.

Ако не можете да се справите с рисуването и оформянето, то можете да се сдобиете с шаблони за грим, които ще ви помогнат със задачата. Ако косъмчетата ви са толкова рехави, че трудно бихте скрили празните места дори след боядисване, то методът микроблейдинг е подходящ за вас. С помощта на прецизна микропигментация, ще постигнете напълно естествена визия. Микроблейдингът обаче не може да се случи в домашни условия, така че трябва да посетите професионален козметичен салон.

Какво представлява новият тренд Сапун за вежди?

Сапуненият вид се постига чрез нанасяне на сапунена паста върху тях, използва се вместо гел. Продуктът се нанася с тънка четка (подобна на тази за зъби) или макара (приличаща на четка на спирала). Трендът стана особено популярен, защото е ефективен при оформяне на която и да е форма, помага за по-естествен вид.

Омръзнало ли ви е да се гледате в огледалото постоянно, за да се уверите, че всяко косъмче на веждите ви си е точно на мястото? Ако отговорът ви е положителен, то сапунът ще реши вашия проблем с оформянето и ще държи всяко косъмче на мястото му през целия ви натоварен ден. Продуктът може да се използва както за ежедневието, така и за постигането на по-драматична грим визия.

Каква форма вежди е подходяща за вас?

Оформянето трябва да е според чертите на лицето ви. На някои дами им пасват особено тънките вежди, а на други по-плътните. Тук не е задължително да следвате модата, която се променя през няколко години така или иначе. Едни ще харесат такива с извита форма, а пък други ще предпочетат тези с лека чупка отгоре за по-драматичен вид. Всичко опира до това какво ви харесва и какво отива на чертите на лицето ви.  

Зависимост от това колко сте ловки, можете да пристъпите към оформяне с пинсета или пък с конец. Конецът определено е за по-напреднали. Накрая използвайте остра ножичка, за да отрежете стърчащите косъмчета за финално оформяне.