Кухнята е едно от най-важните помещения във всяка къща, защото тук се готвят вкусните блюда за закуска, обяд и вечеря, а също домакинята се грижи за хигиената на посудата. Ето защо, кухнята трябва да бъде напълно завършена и пълнофункционална, така че сега ще разберем какво е характерно за нея и кои са уредите и принадлежностите, без които не може.

Какво прави една кухня завършена

Когато помещението може да изпълнява предназначението си на 100%, тогава всъщност може да се каже, че е напълно завършено. В случая, кухнята трябва да е оборудвана с необходимите принадлежности и електроуреди, позволяващи поддържане на висока хигиена и приготвянето на различни вкусотии. В същото време, то трябва да има постоянно водоснабдяване за измиване на посудата и оттичане на мръсната вода в канала.

Отделно, разположението на цялото обзавеждане и оборудване трябва да е такова, че всичко необходимо да е на една ръка разстояние и с минимални движения да се извършва максимално количество дейности. Това се постига чрез подходящото оптимизиране на пространството и разпределяне на обзавеждането. Нека разберем малко подробно за това по-долу.

Кои са най-важните принадлежности и електроуреди

Съществува едно базово оборудване на кухнята, без което помещението е непълноценно за използване и то няма да изпълнява предназначението си. Това са например:

  • ножовете и слайсърите - трябва да има с тесни и широки остриета, гладки и назъбени за месо и рязане на хляб, зеленчуци, картофи и т.н;

  • вилици и лъжици - техният брой трябва да съответства на числеността на семейството, но разбира се, препоръчително е да са малко повече. Ако има малки деца, редно е за тях да се предвидят и по-малки лъжички и вилички;

  • дъска за рязане - много подходяща за рязане на различни продукти за салата, за супа и т.н. Тя предпазва плота от образуване на драскотини по покритието му;

  • хладилник, съдомиялна, фурна, котлон - кухнята не може без подобни електроуреди, защото все пак без котлон не може да се свари, изпържи или приготви каквото и да е ястие, като същото важи и за фурната. Съдомиялната не е много задължителна, но е препоръчителна за повишено удобство при измиване на съдовете.

Как да ги подбираме правилно

Относно принадлежностите за хранене и рязане, важно е те да са направени от здрава и неръждаема метална сплав, която да е достатъчно твърда и плътна, за да не се изхабява и назъбва лесно. Днешните решения се изработват предимно от неръждаема стомана, която се отличава с приятна външност, поради нейния бляскав вид, а в същото време тя е достатъчно здрава и дълготрайна.

При електроуредите, на първо място те трябва да се подбират спрямо свободното пространство в кухнята и нейния предварителен проект на разположение за повишен уют. Днес съществуват различни уреди за вграждане, предназначени за максимална оптимизация на пространството, така че да се използва абсолютно всеки сантиметър от помещението. Те са по-миниатюрни, но в никакъв случай по нефункционалности от стандартните си аналози.

На второ е важно да съобразим функционалността с нуждите ни и да не вземаме уреди с прекалено ненужни функции, за които ще платим висока цена.

Защо да търсим в сайта на 4sales.bg

Защото в специализираната ни категория разполагаме с всички необходими прибори и принадлежности за всяка съвременна и мултифункционална кухня. При нас ще откриете всевъзможни уреди за рязане, рендосване, пасиране, бъркане, кани за гореща вода и какво ли още не. Наред с това, ние сме от 12 години на пазара и вече сме се утвърдили като надежден и лоялен бранд, предлагащ изгодни търговски условия, като възможност за връщане на пратката до 14 дни след получаването й.

В същото време, всеки от продуктите в нашия онлайн магазин е придружен от продължителна гаранция, осигуряваща Ви спокойствие за дълготрайност и функционалност на новата покупка, така че възползвайте се и Вие, дори още сега.