Таблетите, макар и малко да бяха изместени от смартфоните или т.н. фаблети, все още са доста предпочитани сред потребителите или хората с бизнеси, които често пътуват и трябва в движение да проверяват имейли. Ще се спрем и на предимствата на тези технологични устройства и техните видове.

Кои са най-актуалните технологии в момента

Един от технологичните трендове през годината в областта на мобилните устройства е безрамковия дизайн, към съвършенството на който производителите се доближават все повече и повече. Тяхната цел е максимално да се стесни страничната рамка на устройството, за да се увеличи процента на заеманата от дисплея площ, без това да налага промяна в размерите на корпуса.

Другата новост в технологично отношение е внедряването на изкуствения интелект, който вече умее да прави подробни и точни анализи на употребата на устройството и почти перфектно да се адаптира спрямо нуждите на потребителя. Например, той следи кои приложения отваряте често и Ви извежда актуална информация от тях.

На следващо място е необходима достатъчна производителност от процесора, за да позволява работа в режим на многозадачност и висока резолюция с повишена плътност на пикселите за ярко и качествено изображение. Последната най-важна новост са режимите за максимално пестене на енергията. Така устройството оптимизира софтуера си, за да пести заряда на батерията и то да работи максимално дълго, с едно презареждане.

Какъв таблет да си купим днес

За да разберем от какво точно устройство имаме нужда, на първо място трябва да знаем за какво ни е нужно? За работа, гледане на филми, сърфиране в интернет и чат в социалните мрежи или за развлечения - игри, приложения, музика? Ако на първо място, той Ви е нужен за работа, то 7-8-инчовите решения биха били напълно достатъчни. Те са компактни и лесно се прибират в чантата или по-големия джоб на сакото и в същото време осигуряват нужното удобство за писане на имейли и извършване на кореспонденция с клиенти.

За по-сериозни задачи, трябва да се насочите към по-голям екран (около 10 + инча) и например възможност за добавяне на клавиатура за улеснено набиране на текст. Вече на пазара съществуват и т.н. трансформъри, които от таблет се превръщат на лаптоп и обратно. Така според нуждите Ви можете да го използвате в различни ситуации, например когато Ви е нужен таблет или лаптоп.

Защо все още си струва инвестицията

Ето няколко аргумента в полза на таблетите:

  • компактни са - достатъчно компактни са за да се носят в ръка, в джоба на сакото или в чантата;

  • те са функционални - могат до голяма степен да извършват характерните за десктоп компютрите и лаптопите задачи;

  • лесни са за управление - посредством сензорния си екран, взаимодействието с устройството е изключително лесно и елементарно, свеждайки се до простото докосване с пръст до желаното място на екрана;

  • имат прилична автономия - поради по-големия си корпус, в сравнение със смартфона, те могат да поберат в себе си по-голяма батерия и съответно да предоставят по-продължителна работа с едно презареждане, дори и ако ги сравним с лаптопа.

Какви видове ще откриете в 4sales.bg

В продуктовата гама на онлайн магазина се предлагат модели с различни големини на екраните, като се започне от 7 инчовите и се стигне до 10 инчовите решения, а също имаме и детски таблети. Характерното при тях, е че имат базова конфигурация, осигуряваща възможности за гледане на детски филмчета или изтеглянето на приложения за рисуване или оцветяване. Разбира се, те са значително по-евтини от останалите.

Моделите в категорията ни са Андроид базирани, което означава, че използват най-разпространената към момента операционна система и работата с тях ще бъде изключително лесна и приятна. Ако се нуждаете пък от мобилен интернет, прегледайте предложенията ни със SIM-карти, които ще Ви позволят поставяне на специална карта с мобилен интернет план. Имаме също модели за игри и такива предлагащи нови технологии. Очакваме Ви!