Тяхната основна задача е да броят изгорените калории, да засичат изминатите километри и да контролират пулса. За да работят обаче с пълния си функционален потенциал е необходимо да се синхронизират със смартфона. Как да стане това, ще разберем в настоящия ни материал.

Как да направим връзката с телефона

За да получите достъп до пълната функционалност, трябва да направите свързване на смарт гривната с телефона. Нека разгледаме този процес по примера на най-популярния фитнес тракер на компанията Xiaomi. На първо място ще трябва да изтеглите и инсталирате на устройството специалното приложение Mi Fit.

След стартиране на приложението, трябва да извършите следните стъпки:

  1. въведете своя MI акаунт. Ако нямате такъв, то ще трябва да се регистрирате. По-добре е този процес да се направи преди синхронизацията на гривната към смартфона.

  2. след успешната оторизация ще се отвори страница, на която трябва да посочите личните си данни. Това са тегло, ръст и дата на раждане.

  3. от предложения списъка с устройства, изберете "гривната".

  4. поставете фитнес-тракера до смартфона си, като така устройствата ще могат да се синхронизират. Когато телефонът открие гривната, на екрана му ще се появи съответното съобщение.

Потвърждението на заявката ще извършите чрез натискане на бутона на фитнес-тракера. Сега вече фитнес-гривната е свързана към телефона. С помощта на инсталираните приложения, можете да управлявате вашето устройство, да променяте настройките му и да поставяте пред себе си нови спортни цели.

Гривните от други производители се свързват по аналогичен начин, но се използват други приложения. Намирането на правилната програма също е възможно и с помощта на специален QR код, намиращ се в инструкциите към устройството.

Как да направим правилна настройка

След като гривната вече успешно е свързана към телефона, трябва да я настроим. В приложението има няколко раздела, позволяващи управлението на гривната:

  • Уведомление. Тук можете да настройвате уведомленията, да включите функцията за отключване на екрана и да добавяте акаунт;

  • Профил. В този раздел са определени целите на активността и теглото, могат да се настройват уведомленията за липса на активност или събуждане. Също така, в това приложение можете да добавите приятелите си.

Освен стандартните програми за фитнес-гривни, днес има приложения, значително разширяващи тяхната функционалност. Например, някои от тях Ви позволяват да използвате фитнес-тракера, като дистанционно управление за камерата на вашия смартфон и т.н.

Ако и Вие искате да се сдобиете с подобна джаджа и да се наслаждавате на здраво тяло, добра работоспособност и концентрация, задължително си поръчайте фитнес гривна от онлайн магазин 4sales.bg При нас Ви очаква невероятно разнообразие от модели, брандове, функционалности и аксесоари на сензационни цени и с гаранция за високо качество.

Ако все пак изпитвате затруднения, кое устройство да изберете, задължително пишете на наш експерт по чата и той ще Ви зададе определени въпроси, отговорите на които ще му помогнат да разбере от какво точно се нуждаете и да Ви го предложи. Знайте още, че закупувайки от нас, Вие имате 14 дни право на връщане на продукта и опция за преглед и тест, преди заплащане.

Тези и още куп предимства Ви очакват, само ако станете наш клиент и се възползвате от стоките и услугите ни. Заповядайте и при затруднения, пишете ни!