Какво представлява фитнес гривната

Наричана още фитнес-тракер, това е малка съвременна електронна смарт-джаджа, приличаща едновременно на гривна и часовник, но много по-функционална. Всъщност, самата каишка е изработена от силикон, а устройството е поставено в нея. То притежава процесор, оперативна памет и операционна система - точно както компютрите, но в значително умален вид.

Обикновено най-разпространени са моделите, работещи под управлението на операционната система Android Wear. Това е специално оптимизирана софтуерна платформа, предназначена за работа в електронни джаджи с много малки екрани, като на фитнес гривната. За нейната пълна функционалност обаче е необходимо тя да се сдвои със смартфона, тъй като той има по-голям екран и е по-удобен за работа.

Тя притежава функции за проследяване на някои жизнени процеси в тялото, като: 

  • измерване на сърдечен ритъм;

  • кръвно налягане;

  • води статистики за дневната ни активност;

  • пулсомер.

Въпреки това обаче, устройство притежава и батерия, която поддържа работата му, докато ни е на ръката. Как да я експлоатираме правилно ще научим в следващата част от нашия материал.

Как да я заредим

Когато закупите устройството от магазина, то пристига със специален комплект, в който присъства поне кабел за връзка с компютъра и зарядно устройство. Препоръчително е първото зареждане след покупката на тракера да е максимално (около 2-3 часа в зависимост от модела), което ще помогне на батерията да се подготви за работа и ще увеличи нейната автономност.

Подготовката за зареждането започва със свързването на гривната към зарядното устройство посредством пристигащия в комплекта оригинален кабел. Тук трябва да се има предвид, че всеки модел си е идентичен и начините за свързване на зарядното могат да се различават. Например, съществуват модели, от които се отстранява единият край на каишката и там всъщност се крие USB-конектора, който се включва директно към компютърния порт или към пристигащия захранващ адаптер.

За по-достоверна информация относно вашия модел, погледнете пристигащите в комплекта инструкции за правилна употреба на производителя. След, като бъде включен за зареждане, в предната част някъде ще светне в червено малък LED-индикатор, показващ, че процеса на заряд протича. Когато зарядът на батерията е изпълнен, лампичката светва в зелено и тогава можете да изключите от заряда.

Кога е подходящо да се включи към зарядното

Най-добрия случай, при който да се включи фитнес тракера към зарядното е при достигане ниво на заряда от 10-20%. Това може да Ви гарантира, че джаджата няма да изгасне в най-неподходящия момент. Принципно, новите батерии нямат нужда от спазване на някакъв зарядно-разряден режим, тъй като те са значително усъвършенствани и в тях липсва т.н. ефект на паметта, където батерията се приучаваше да бъде включена към заряд, ако не бъде изтощавана до край.

Ако и Вие искате да започнете да следите здравните си показатели на тялото и да го поддържате здраво и жизнено, то закупете си нова фитнес гривна от онлайн магазин 4sales.bg Тук Ви очаква широк арсенал от модели и ценови предложения за всеки. В случай, че се нуждаете от помощ в избора или просто искате да зададете определени въпроси относно предлаганите модели, пишете ни!