Преди да разберем как функционират тези продукти, трябва да разберем и какво всъщност представляват

IP машините се свързват в мрежа, която предава данни. Те са известни още и като мрежови, и се използват най-често за наблюдение. Основните им предимства включват:

  • дистанционно управление;
  • цифрово увеличение;
  • изпращане на видео и снимки при наличието на интернет връзка;
  • прогресивно сканиране, с чиято помощ се подобрява качеството на изображенията;
  • регулируема резолюция;
  • двупосочна комуникация;
  • възможност за изпращане на сигнали и др.

В последните години IP наблюдението заменя все повече аналоговото (CCTV).

Защо се използват подобни изделия

Всеки човек понякога се нуждае от сигурност, не само у дома, но и на работното си място. Достъпността и високата функционалност на тези продукти, ги превръща в едни от най-предпочитаните аксесоари, които намират широко приложение в много търговски и индустриални обекти.

Как работят

Тези модернизирани апарати използват компютърна мрежа, с чиято помощ получават и изпращат информация. Тази нова система позволява мобилност, тъй като можете да наблюдавате какво се случва в реално време, не само на статичен екран, но и на личния си смартфон или таблет. Наличието на Wi Fi сигнал осигурява пълен достъп до видеонаблюдението, качеството на кадрите може да бъде фиксирано, но в зависимост от модела, можете да получите HD формат.

Специални функции

Тези артикули могат да бъдат контролирани от разстояние и пренасочени на друго устройство. Освен това можете да регулирате така настройките им, че да отчитат движение, топлина и звук. По този начин камерата няма да записва часове наред незначителен материал, а ще се активизира веднага щом индикира някое от посочените действия. По този начин откриването на важните кадри става много по-бързо, като спестява време и финансови средства.

Употребата им у дома има редица предимства, като размерите на някои модели достигат до само няколко сантиметра и могат да се поставят така, че да не се забелязват с просто око.

Приложение

Освен, за да предпазват важни за вас обекти, изделията могат да послужат и като скрита камера, когато искате да докажете правотата на някой или да видите как новата бавачка се държи с децата ви, във ваше отсъствие.

Те могат да се монтират буквално навсякъде, което ги превръща в универсален продукт, а свързването им с интернет ги прави лесни за следене, без значение от моментната ви локация.