Инсталирането на изделието понякога може да изглежда като непостижима задача, но с правилния подход, можете да го направите за не повече от 15 минути.

Всичко, от което се нуждаете е

  • мрежа;
  • търпение;
  • прецизно изпълнение на стъпките.

Уверете се, че имате достъп

Трябва да разполагате със стабилна интернет връзка и достатъчно силен рутер, който да ви осигурява постоянен и силен сигнал.

Настройка на записващия уред

Всички IP камери за видеонаблюдение пристигат при потребителите – неконфигурирани. Затова трябва да направите първоначалните настройки и след пълното й зареждане – можете да използвате кабел за свързване с мрежата или да го направите по безжичен път. Може да се направи външен монтаж и да следите както на запис така и на живо цялата обстановка. За някои модели IP камери е необходима SD карта, а други мога да записват цялата информация директно на телефона Ви. 

За да се свържете с уеб портала обаче, трябва да вкарате специфичния IP адрес, който изисква потребителско име и парола, които се предоставят най-често в техническото ръководство, което ще откриете в комплекта. В зависимост от модела, който сте избрали, може да се наложи да свържете компонента директно към компютъра си чрез Ethernet кабел за първите действия. След като изпълните всички стъпки, можете да го изключите и да получите wireless контакт. Имайте предвид, че ако искате да върнете фабричния вид на устройството, отново ще имате нужда от свързващия елемент.

Когато за първи път използвате записващото изделие, ще имате достъп до широк спектър от възможности. Можете да регулирате конфигурцията, за да промените работата на дисплея, като яркостта, контраста и баланса на белия цвят.Имате възможност и да настроите на черно-бял режим.

Продуктите, от този вид, предлагат процес базиран на браузър, чрез който можете да направите в мрежата безжично свързване до камерата и да определите с каква скорост и качество ще трансферира желаните файлове.

Като част от процеса, продуктът може да установи своя частна връзка, като предоставите паролата до определени потребители. Тази стъпка е необходимо да се направи веднъж и ще се запамети дори и при рестартирането на уреда.

Какво се случва, след като приключите с конфигурирането

Би трябвало да имате контакт до изделието от разстояние и безпроблемно да наблюдавате обекта, който желаете, с помощта на браузър или мобилно приложение. Ако сте направили правилни първоначалните настройки, веднага трябва да получите достъп. Най-добрите модели са налични през уеб браузър, след въвеждането на специфичен адрес. Можете да тествате и различни опции, с които да гледате дистанционно извън вашия обхват, но трябва да тествате тези възможности предварително.

След като изпълните всички условия, ще разполагате със смарт аксесоар, с който да виждате всичко, което изисква вашето внимание.

В 4Sales.bg ще откриете най-различни модели IP камери - жични, безжични, с микрофон или без, за вътрешен и външен монтаж и още много други! Желаем Ви приятно пазаруване!