Какво прави детето докато е само, или как се забавлява домашния любимец във времето, в което стопаните са на работа? Ами комбинация от дете и домашен любимец оставени сами? Инсталирането и настройката на IP устройство са относително лесни, особено при моделите създадени за домашна употреба, които се отличават с прекрасни характеристики и доста прилични цени. И все пак може да се случи така, че уредът да не се инсталира според очакванията или да не се появи в мрежата.

Как да намерим порта на IP камерата в локалната мрежа

Системата ще се опита да получи автоматично IP адрес (DHCP) още при първата инсталация. Повечето рутери веднага ще дадат регистрационен файл с нова заявка за DHCP, в които трябва да можете да намерите IP адреса на вече инсталираното устройство. Трябва да се влезе в настройките на уреда чрез използване на браузъра, където да се въведе IP адреса. Ако обаче това не стане може да се приложат и други техники:

Как да разберете порта на IP камера?

-       Инсталиране на специализирана програма на компютъра. От значение е вида на използваната от компютъра операционната система. Според това се добавя специализирана апликация по избор, която да покаже какви устройства са включени в мрежата на съответния рутер. Добре е потребителят предварително да запише  данните за DNS и IP адреса си, за да сработи правилно апликацията и съответно да  търси устройството в точната мрежа;

-       Програма за проверка на включените в съответната мрежа устройства за телефон. Изтегля се в зависимост това дали телефона работи с Андроид, iOS или друго и има същите функции като тази за компютър;

-       Проверка на съпътстващите документи на уреда за възникване на такива проблеми и как може да се отстранят. Сходна информация за възможни възникнали грешки или проблеми може да бъде потърсена и в сайта на производителя на IP устройството.