Ще забравите за болките в главата, които работата на компютър ще ви донесе, с помощта на защитни очила. Защитните лещи спомагат за спадане на напрежението, резултат от гледане в екран за продължителни периоди от време. Често са с антирефлексно покритие, което помага за филтриране на осветлението на компютъра ви. 

Прегледът при окулист е първата стъпка при избор на защитни лещи. Така ще бъдете сигурни, че поръчвате персонализирани защитни лещи, които ще ви помогнат точно за вашите проблеми. Прегледът е важен, ако и носите очила за корекция на диоптъра. Избирайте високо качество на тези защитни лещите, за да сте сигурни, че имате най-доброто за предотвратяване на зрителни проблеми. Лещите трябва да притежават и нужните оптични стандарти.

Спрете се на удобна рамка. Задължително е да изпитвате комфорт при носене по време на тези дължи часове, прекарани пред компютъра. Направете правилен избор на материали, от които да е изработена. 

Трябва да имате предвид и тяхната сила. Тя зависи от това колко далеч предпочитате да стоите пред екрана. Като цяло тези защитни очила имат около 60-75% от силата на лещите за четене. Това е така, защото обикновено екранът ви е по-далеч от погледа ви, отколкото книгата, която четете. Силата зависи още и от типа на ползваното устройство, размера на екрана му, височина на човека.

И не на последно място – не забравяйте важната естетика на очилата. Освен че трябва да подхождат на стила ви, то трябва и да ви отиват. Имайте предвид чертите на лицето си и изберете онзи чифт, който най-много ви харесва и подхожда.

Предимства на тези защитни лещи

Тяхната употреба ще минимизира симптомите, свързани с дигиталното напрежение на очите, като сухота, замъглено зрение и главоболие. 

Те благоприятстват по-добрия сън. Като блокират синята светлина, тази защита помага за подобряване качеството на вашия сън. 

Ще бъдете по-продуктивни. Когато не изпитвате дискомфорт, ще работите по-спокойно и по-ефективно на компютър.

Носейки подобни лещи, то компютърната работа ще ви се стори като детска игра. Да не говорим, че те са и страхотен аксесоар. В оптиките ще можете да избирате от най-различни рамки за очила, по-екстравагантни или пък по-изчистени, които се характеризират с висока издръжливост, а други впечатляват с регулируеми дръжки и UV защита. Изберете дизайн на очилата за ергономия на зрението, който допълва вашата персона.

Какво е СКЗ?

СКЗ или Синдром на компютърното зрение се получава от безкрайното гледане на компютър, таблет, смартфон и всяко друго смарт устройство с екран. Говорим за болки в главата и врата, напрежение в очите, сенки под очите, замъгляващо се зрение. Компютърни очила с правилна диоптрика, защита от синя светлина и антирефлексни покрития могат да подобрят фокуса, ефективността и комфорта при работа с компютъра или други цифрови устройства.