Добрата основа за грим изобщо не трябва да се вижда. Тя е фина, гарантирайки свежия и здравословен блясък на вашата кожа. Ако нанесете продуктите по правилния начин, той ще се слее с основата и благодарение на това ще се радвате на прекрасна визия през целия ден. Страхотното е, че нанасянето на основа за грим на отнема много време. 

Нанасяне на основа по стъпка

За дълготраен грим, то трябва да следвате няколко стъпки. Те ще ви помогнат да постигнете професионален грим. 

Подготовката на кожата е задължителното начало. Лицето ви трябва да е напълно почистено и готова за козметиката. Пристъпете към нанасяне на дневния си крем, за да се погрижите за кожата си. Когато имате суха или чувствителна кожа, нанасянето на дневен крем преди праймър е ключов фактор. Имате мазна кожа? Тогава може би праймърът е достатъчен. Той ще изравни кожата ви, ще стегне порите и ще направи кожата ви мека. Вашият макиаж ще се нанесе по-равномерно и ще остане по-дълго. 

Праймерът често се предлага във флакон с помпа. Трябва ви само малко количество. Нанесете количеството върху върха на пръстите си и разнесете по лицето си, както бихте направили с дневен крем. След нанасяне мигновено ще видите матовия ефект върху кожата.

След първоначалния слой грим продукти, вие решавате дали да използвате покривен фон дьо тен или пък ВВ крем. ВВ крем е с по-лека формула и често изглежда по-естествено. Нанесете избрания продукт с четка. 

Ако имате сенки под очите, то трябва да използвате коректор. Той прикрива неравностите по лицето ви. Той е покривен продукт, който нанасяте с потупващи движения с върховете на пръстите си върху неравностите. Накрая фиксирайте всичко с прозрачна пудра. 

Готови сте да излезете навън! Или усъвършенствайте външния си вид още повече с няколко други продукта след нанасянето на основата – подчертайте веждите с молив за вежди, накарайте очите си да говорят със спирала и се погрижете за устните си с балсам за устни или червило. 

След като сте приключили с нанасяне на основа, то можете да пристъпите към нанасяне на другите продукти с помощта на грим техниките, които сте усвоили. Ако се стремите към по-ежедневна визия, то създаването на основа е съвсем достатъчно, за да се почувствате страхотно в кожата си. Това е толкова лесен грим за начинаещи. Ако се нуждаете от по-бляскав вид, може да надградите основата с повече и по-цветни козметики за постигане на безупречен грим. Различни грим съвети и идеи за различни визии може да откриете онлайн.