Мечтаете ли да имате перфектна форма на вашите вежди? Страхотното е, че можете да я постигнете у дома с подръчни средства. Не са ви нужни специфични инструменти или пък някакви сложни техники. С тази задача може да се справи всяка дама, която иска да поддържа веждите си в изряден вид. Следвайте нашите съвети, за да се справите бързо и лесно със задачата „направи си сам“. 

Шаблон от кредитна карта

Можете да използвате стара кредитна карта или някакво парче от всеки друг по-плътен материал. Изрисувайте перфектните вежди за вас – нека те да бъдат с извивката, дебелината и дължината, която искате. Изрежете по очертанията с помощта на макетно ножче. Използвайте готовия шаблон, за да очертаете веждите си с молив или друга помада в желан от вас цвят, който да подхожда на косата ви. Обърнете шаблона и пристъпете към оформяне и на другата ивица над окото ви. 

Знайте, че с тези техники може да постигнете напълно натурален изглед на своите вежди. Това е идеално решение, ако изобщо нямате окосмяване в тази част на лицето си. Много дами имат комплекс относно този въпрос, като лесно може да постигнете прецизно моделиране, ако се престрашите да действате с проекта „направи си сам“. А дори и да имате окосмяване, то шаблонът ще ви помогне за неговото естествено подчертаване. 

Готов принт

Това е още по-лесен вариант за очертаване. Но е по-трудно да уцелите размера на веждите си. Можете да бъдете изобретателни, комбинирайки два шаблона, за да постигнете съвършенство.  

Затова може да се каже, че най-хубавото в задачата „направи си сам шаблон“ е, че той ще бъде в идеалната форма за вас. С помощта на шаблони ще намалите времето, за което се гримирате наполовина. 

Не се притеснявайте да експериментирате. Помадата за вежди се почиства лесно, така че и да сбъркате, ще започнете отначало. Независимо какъв метод за изработка на шаблон „направи си сам“ ще изберете да ползвате, то ако се постараете и следвате посочените стъпки за работа, то резултатът ще бъде повече от задоволителен.

Не забравяйте, че и тук практиката е важна. Ако от първия път не сте успели да изрисувате перфектната форма, то трябва да продължите да опитвате. Ще се справите без проблем след няколко опита.

Най-добрият начин за премахване на грима

За да се разделите и с последната прашинка помада, която сте поставили на лицето си в проекта си „направи си сам“, използвайте препарат за премахване на грим, като мицеларна вода например. Внимателно почистете тази област на лицето си, така че всички остатъци да изчезнат. Така ще имате чисто платно, върху което да действате на следващия ден.